Lovitura pentru bugetari: De ce nu se dau VOUCHERE de vacanta. Avertismentul sindicatelor

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Lovitura pentru bugetari: De ce nu se dau VOUCHERE de vacanta. Avertismentul sindicatelor


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Voucherele de vacanta se lasa asteptate. "Federatia SANITAS solicita factorilor de decizie guvernamentali sa ia, in regim de urgenta, toate masurile necesare pentru o aplicare corecta, unitara si integrala a legislatiei privind acordarea voucherelor de vacanta",arata SANITAS, intr-un comunicat de presa.
Conform OUG numarul 46/2017, institutiile publice sunt obligate sa acorde angajatilor vouchere de vacanta, in perioada 1 iulie 2017- 30 noiembrie 2018, "in valoare de 1.450 de lei/salariat, in limita sumelor prevazute in buget alocate cu aceasta destinatie".
"Este o initiativa laudabila, in conformitate cu programul de guvernare al actualului Executiv, dar care se dovedeste greu de aplicat, in realitate. Desi ne aflam la jumatatea lunii august, iar concediile de vara se apropie de final, Executivul se arata incapabil sa completeze cadrul legislativ astfel incat voucherele sa poata fi cu adevarat utilizate de beneficiari",potrivit sursei citate.
Federatia SANITAS cere, astfel, sa fie publicate normele de aplicare ale OUG numarul 46, iar institutiile publice si administratiile locale sa-si rectifice bugetele in sensul alocarii sumelor corespunzatoare.
"Constatam, insa, ca decizia guvernamentala intarzie, iar Ministerul Sanatatii si autoritatile judetene se folosesc de aceasta lacuna legislativa, pentru a nu distribui voucherele de vacanta angajatilor din sanatate si asistenta sociala. Sa intelegem ca s-au hotarat sa faca o economie la buget, asteptand sa treaca vara si concediile din acest an? Sau Guvernul a aprobat o Ordonanta de Urgenta exclusiv din ratiuni propagandistice, stiind-o inaplicabila din lipsa de bani?",arata sursa ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Avertismentul | Lovitura |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --