10 PORUNCI de urmat pe timp de CANICULĂ

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


10 PORUNCI de urmat pe timp de CANICULĂ


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
In cazul in care vremea este foarte calda, exista o serie de sfaturi medicale bune de urmat. Iata, de exemplu, zece lucruri care nu trebuie facute pe timp de canicula, spre a nu ingreuna sarcina medicului la care vei ajunge, in cazul in care te crezi infailibil.
Porunca#1 pe timp de canicula - Nu bea apa de la frigider!
Daca sperai la scaderea temperaturii corporale prin "turnarea" pe gatlej a unui lichid rece, afla ca asta e o iluzie si o violenta inutila asupra corpului. In plus, inghitirea unui lichid de la gheata nu este foarte placuta si poate sa descurajeze, in general, consumul necesar de lichide. Exista transpiratia, deci evaporare, care produce senzatia de rece, de frig -de ce s-o reducem?
Mai departe: ar trebui sa favorizam bauturile calde? Dezbaterea nu este inchisa, mai ales ca, in numeroase bauturi, persista si efectul cofeinei sau al teinei. Cofeina si teina (care se afla mai ales in ceai negru!) nu sunt recomandate pe caldura puternica, datorita efectului lor diuretic, dar, in doza moderata, le putem tolera. Sa te distrezi cu ceaiul (inofensiv) din plante medicinale (dar nu cele diuretice) este, insa, ideea cea mai buna.

Porunca#2pe timp de canicula - Nu bea suc de fructe proaspete!
In cazul in care sunt fabricate in mod industrial si nu au stampilat "fara adaos de zahara", bauturile din fructe nu ar trebui consumate excesiv; in caz contrar, coaja lor produce insulina, in pancreas, iar aceasta este responsabila pentru scaderea zaharului din sange.
Porunca#3pe timp de canicula - Nu bea bere!
Berea proaspata e buna de baut la umbra, intr-o zi fierbinte a Adevarat, dar alcoolul nu este un bun prieten pentru corpul nostru si nu faciliteaza aceasta reglarea temperaturii corpului. Dupa cateva picaturia in plus, organismul va pierde apa, datorita efectului diuretic. Prin urmare, sfatul este de a bea bere numai cu moderatie sau, mai bine, deloc.
Porunca#4pe timp de canicula - Nu fa dusuri reci!
Acest act curajos este, de asemenea, o violenta impotriva corpului. Temperatura va scadea rapid si va continua pana cand apa se evapora. Socul de caldura va fi, apoi, puternic si corpul se va adapta cu greu la o crestere brusca a temperaturii.
Canicula: cum sa protejam bebelusii de caldura? Risc de Accident Vascular Cerebral crescut
Porunca#5pe timp de canicula - Nu fa jogging in zonele cu ozon!
Soarele puternic si absenta vantului cresc, in timpul verii, concentratia aerului in ozon (O3), un oxidant puternic si daunator. Daca ozonul stratosferic, la douazeci de kilometri deasupra corpului uman, ne protejeaza de energia ultravioleta, aceasta molecula, la nivelul solului, este un poluant periculos. Primariile iau din ce in ce mai multe masuri pentru a ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Canicula | Porunci |
2007-2011 News20.ro --