10 lucruri SURPRINZATOARE ce se intampla ATUNCI CAND ESTE LUNA PLINA!

Milioane de oameni au ocazia sa vada Luna plina sangerie si eclipsa totala lunara de Luni 21 ianuarie 2019, cea de-a doua eclipsa din seria eclipselor 2019 – prima fiind cea partiala de Soare din 6 ianuarie. Acest tip de eclipsa si de Luna plina va mai fi vizibila in 2020 si este un fenomen cu totul spectaculos si nu foarte intalnit, fiind doar de 28 ori intr-un secol.

De cand lumea si pamantul, exista foarte mult folclor si superstitie despre unul din cele mai misterioase fenomene astrologice ce au preocupat, fascinat, intrigat, speriat omenirea – Luna plina sangerie. Nici nu este de mirare, pentru ca orice intrerupe ritmurile regulate ale Soarelui si Lunii creaza un impact psihologic puternic asupra oamenilor. De la varcolaci, demoni, forte ale razbunarii sau ale bunavointei, pedeapsa Cerului sau ocazie de schimbare, oamenii s-au simtit datori sa vina cu explicatii logice care sa le calmeze panicile in fata marelui fenomen astrologic.

Totul despre Horoscopul eclipsei totale lunare de Luni gasesti AICI.

Cele mai cunoscute superstitii si mituri despre Luna plina sunt :
-??????? pentru multe civilizatii antice, Luna plina sangerie venea cu intentii malefice, drept un jaguar ce ataca si mananca Luna. Oamenii credeau ca pot atrage atentia jaguarului spre Pamant ca sa lase Luna in pace, de aceea strigau, urlau, puneau cainii sa latre si sa scelalaie, sperand ca galagia sa indeparteze jaguarul de la Luna.
-??????? In Mesopotamia, eclipsa lunara era un atac direct asupra regelui. Oamenii puteau prevede cand urma eclipsa si isi puneau regele la adapost, punand alta persoana in locul sau. Dupa ce trecea eclipsa, puneau regele la loc.
-??????? In cultura hindu, eclipsa lunara era considerata actiunea demonului Rahu ce o inghitea ca sa fie nemuritor.
-??????? Pentru multi din India, eclipsa lunara insemna ghinion. Mancarea si apa erau acoperite si curatate cu ritual special. Femeile gravide nu aveau voie sa manance sau sa munceasca pentru a-si proteja copilul din pantece.
-??????? In secolele 17 si 18 a fost popular mitul varcolacilor, puternic influentat de fazele Lunii. In secolele 19 si 20, ideea a mers si mai departe cand a aparut tema omului care se transforma in lup la Luna plina.
-??????? Grecii antici, observand efectul Lunii pline asupra marilor si oceanelor, au dedus ca la fel este influentat si creierul uman din moment ce este alcatuit in mare majoritate din apa, iar oamenii capata comportamente nebunesti, irationale – de unde si cuvantul de a”lunatic”. Si Aristotel …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *