Actiunile Digi s-au ieftinit joi, pentru a doua zi la rand

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Actiunile Digi s-au ieftinit joi, pentru a doua zi la rand


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Miercuri a fost a doua zi de tranzactionare a actiunilor Digi (simbol DIGI) pe piata de capital romaneasca, dupa listarea incheiata in 11 mai, la pretul de 40 lei/actiune. Lichiditatea a urcat la 109,25 milioane lei, in urma transferului a 2,73 milioane de actiuni, iar cotatia a scazut constant, inchizand cu putin sub pretul de listare, la 39,50 lei. Anuntul privind investigatia DNA, in care directorul general al RCS & RDS este urmarit penal intr-un dosar, a contribuit la o scadere a pretului , cu 4,1%, la 39,50 lei la inchiderea sedintei de miercuri.
Joi, in a treia zi de tranzactionare, pretul a scazut cu 1,27%, pana la 39 lei, dar a atins un nivel minim de 38,4 lei. Lichiditatea a scazut considerabil, la 16,8 milioane lei, in urma transferului a putin peste 430.000 de actiuni.
Dupa ce miercuri au existat momente de panica, pretul a scazut mai putin joi, pe masura ce tot mai putini vanzatori au decis sa marcheze profitul, in conditiile in care pretul la care au cumparat investitorii din retail, in timpul ofertei, a fost de 37,2 lei per actiune, a declarat joi, pentru News.ro, director de operatiuni al casei de brokeraj Estinvest, Marcel Murgoci.
"Panica de ieri s-a domolit, dar au mai existat vanzatori care au dorit sa-si marcheze profitul. In prezent, cred ca s-a ajuns la o stabilizare a pretului. Este posibil chiar, in zilele urmatoare, daca nu apar alte vesti negative, sa vedem o usoara crestere", a declarat Murgoci, potrivit news.ro.
El a reamintit ca Raiffeisen, ca agent de stabilizare a pretului, este gata sa intervina in piata in cazul in care pretul scade sub 40 de lei.
Digi Communications NV este o companie inregistrata in Olanda prin intermediul careia omul de afaceri Zoltan Teszari controleaza cea mai mare afacere, compania RCS & RDS, ce detine cea mai mare retea de cablu TV din Romania si a patra companie de telefonie mobila, Digi Mobil.
In aprilie, compania a anuntat ca se listeaza pe Bursa de Valori de la Bucuresti (BVB). In 16 mai, actiunile companiei au inceput sa fie tranzactionate. Tot in 16 mai, directorul general al RCS & RDS, Serghei Bulgac, a fost instiintat cu privire la efectuarea urmaririi penale de catre DNA intr-un dosar in care este suspectat de spalare de bani.
"Posibilitate intamplarii acestui lucru pe parcursul desfasurarii anchetei DNA a fost anticipata si adusa la cunostinta investitorilor in cadrul prospectului. Societatea continua sa coopereze deplin in cadrul anchetei si considera ca RCS & RDS S.A. si actualii si fostii membri ai conducerii sale au actionat corect si in conformitate cu legea. In prezent societatea nu anticipeaza ca investigatia va reprezenta o interferenta semnificativa in ce priveste desfasurarea operatiunilor sale curente", se arata in comunicatul publicat miercuri de companie.
Potrivit companiei, DNA a anuntat in mod oficial, in 5 mai, actuali si fosti membri ai conducerii RCS & RDS, cu privire la efectuarea urmaririi penale fata de acestia, in calitate de suspecti in legatura cu savarsirea infractiunilor de dare de mita si spalare de bani, in legatura cu un contract de asociere incheiat in anul 2009 intre RCS & RDS SA si Bodu.
Listarea Digi este cea mai mare listare privata din istoria BVB. Pretul actiunilor in cadrul ofertei a fost de 40 lei pe actiune, la acest pret, valoarea ofertei fiind de peste 944 milioane lei (207 milioane euro).
La acest pret, valoarea totala a companiei a fost de 4 miliarde lei (circa 880 milioane euro). La pretul de inchidere de miercuri, valoarea totala a companiei ajunsese la 3,95 miliarde ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Actiunile Digi | Ieftinit |
2007-2011 News20.ro --