Adrian Vasilescu, despre invitatia lui Eugen Teodorovici: Guvernatorul nu are dreptul sa dea curs unei asemenea chemari ultimative

Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a explicat, marti seara, intr-o emisiune, ca liderul BNR nu poate sa raspunda invitatiei ministrului Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, deoarece cel din urma nu a parcurs calea legala.

“Astazi s-a spus pe piata vorbelor, ca leul s-a depreciat din cauza ca a simtit sau resimtit ce s-a intamplat ieri (n.red. – marti), la Banca Nationala. Pai, ce s-a intamplat ieri la Banca Nationala? Guvernatorul a facut ceea ce face din septembrie 1990. In fiecare clipa cand apar riscuri care ar putea sa schimbe echilibrul in ceea ce priveste stabilitatea financiara, Guvernatorul a iesit si a vorbit public despre asta. Asta a facut si ieri (n.red. – marti): a iesit si si-a spus public punctul lui de vedere”, a spus Adrian Vasilescu, potrivit Mediafax.
Leul a avut, miercuri, cel mai scazut nivel istoric in fata euro: 4,6722 de lei. Unii analisti au sustinut ca este o reactie la faptul ca Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR, a caracterizat, marti, intr-un briefing de presa, taxa pe activele financiare ale bancilor drept trasnaie si “inventie”, in conditiile in care este stabilita in functie de indicele ROBOR.
Citeste mai mult …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *