Adrian Vasilescu, despre invitatia lui Eugen Teodorovici: Guvernatorul nu are dreptul sa dea curs unei asemenea chemari ultimative

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Adrian Vasilescu, despre invitatia lui Eugen Teodorovici: Guvernatorul nu are dreptul sa dea curs unei asemenea chemari ultimative


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol

Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a explicat, marti seara, intr-o emisiune, ca liderul BNR nu poate sa raspunda invitatiei ministrului Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, deoarece cel din urma nu a parcurs calea legala.

"Astazi s-a spus pe piata vorbelor, ca leul s-a depreciat din cauza ca a simtit sau resimtit ce s-a intamplat ieri (n.red. - marti), la Banca Nationala. Pai, ce s-a intamplat ieri la Banca Nationala? Guvernatorul a facut ceea ce face din septembrie 1990. In fiecare clipa cand apar riscuri care ar putea sa schimbe echilibrul in ceea ce priveste stabilitatea financiara, Guvernatorul a iesit si a vorbit public despre asta. Asta a facut si ieri (n.red. - marti): a iesit si si-a spus public punctul lui de vedere", a spus Adrian Vasilescu, potrivit Mediafax.
Leul a avut, miercuri, cel mai scazut nivel istoric in fata euro: 4,6722 de lei. Unii analisti au sustinut ca este o reactie la faptul ca Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR, a caracterizat, marti, intr-un briefing de presa, taxa pe activele financiare ale bancilor drept trasnaie si "inventie", in conditiile in care este stabilita in functie de indicele ROBOR.
Citeste mai mult ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Eugen Teodorovici | Adrian Vasilescu |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --