Ambasadoarea Israelului: Apreciem foarte mult modul in care Romania a abordat perioada Holocaustului

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Ambasadoarea Israelului: Apreciem foarte mult modul in care Romania a abordat perioada Holocaustului


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Tamar Samash a subliniat ca in anul in care Romania sarbatoreste 100 de ani de la Marea Unire, Israelul sarbatoreste sapte decenii de la formarea sa ca stat si tot atatea de relatii diplomatice neintrerupte intre cele doua.
"Sarbatorim 70 de ani de relatii diplomatice neintrerupte intre Israel si Romania. Principalul motiv este reprezentat de similaritatile dintre cele doua popoare. Exista o comunitate foarte mare de evrei de origine romana care au venit din Romania in Israel pe parcursul anilor, iar ei sunt parte din viata de zi cu zi a statului Israel".
Samash a mai spus ca Romania este una dintre tarile in care se simte cel mai confortabil. "Astazi, Romania este una dintre tarile prietene ale Israelului. Avem relatii excelente in toate domeniile. In plus, apreciem foarte mult modul in care Romania a abordat perioada Holocaustului, pentru ca a recunoscut ce s-a intamplat aici, in acea perioada si a decis sa invete generatiile tinere despre asta".
"Holocaustul este o perioada extrem de greu de inteles, nimeni nu isi poate imagina ororile care s-au intamplat atunci. Intr-o perioada in care negationismul a devenit tot mai puternic, vreau sa multumesc tuturor ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Ambasadoarea Israelului | Holocaustului |

Abonare newsletterAlte stiri din International
2007-2011 News20.ro --