Anvelopele all season o alegere ideala pentru un conducator auto

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Anvelopele all season o alegere ideala pentru un conducator auto


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Anvelopele all season o alegere ideala pentru un conducator auto

Daca ești conducator auto și ești atașat de autoturismul tau, atunci cu siguranța ai auzit de anvelopele all season. Sunt ideale pentru toate tipurile de vehicule. In primul rand, principalul avantaj al acestora se refera la faptul ca nu mai este necesara schimbarea pneurilor primavara și toamna! Din acest avantaj deriva și cheltuielile, care nu mai sunt necesare pentru al doilea set de pneuri, pentru jante și mai ales pentru depozitare.

In anotimpul rece, anvelopele all season sunt foarte bune pentru a fi utilizate. Chiar și pe zapada și pe gheața, majoritatea pneurilor all season sunt la fel de bune precum pneurile de iarna. Referitor la pneuri, atunci cand le alegem, trebuie sa fim atenți la descrierea acestora. Daca aceasta include simbolul fulgului de nea, atunci asigura un comportament bun pe zapada. Totodata, pneurile all season sunt acceptate, din punct de vedere legal, precum și cele de iarna, inclusiv in alte țari europene. Insa, o problema poate fi legata de dimensiunile mai mari și la mașini mai grele, in cazul carora ghidajul lateral in zapada poate fi deficitar. Așadar, nu este indicata montarea anvelopelor all season decat la mașinile de clasa mica și compacta, deoarece cu cat mașina e mai mare, cu atat au de suferit siguranța și placerea la rulare.

O anvelopa all season ideala, pe timp de vara, ar trebui sa aiba distanțe de franare mici și un comportament de rulare precis. Insa, prin natura lor, anvelopele all season sunt optimizate pentru anotimpul rece, pentru ca au o compoziție mai moale. Vara, distanța de franare poate crește, anvelopa devenind și mai moale la caldura. Folosirea anvelopelor de iarna la temperaturi ridicate va duce la uzura prematura a acestora, la un nivel de zgomot mai ridicat și este nerecomandata. Anvelopele all season sunt proiectate pentru zone climatice blande, unde iarna adevarata dureaza doar cateva zile pe an. Totodata, datorita performanțelor mai scazute decat ale celor de vara, ele sunt recomandate mai degraba pentru autoturisme cu cilindre și putere redusa și sunt potrivite unui stil de condus mai lent.

Anvelopele all season, totuși, pot fi privite drept niște compromisuri deoarece ele nu conving prin performanțele lor de varf in toate cazurile. Avantajul acestora principal, insa, consta in utilizarea lor extrem de simpla. Nu mai ești nevoit sa schimbi constant pneurile și nici sa cheltui prea mult pentru achiziționarea unui al doilea set de anvelope. De aceea, este indicata achiziționarea anvelopelor all season pentru dimensiunile mici, potrivite pentru mașinile din clasele mica și compacta. Securitatea ta și a celorlalți pasageri, cat și calitatea șofatului, sunt cele mai importante aspecte!

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Iarna | Vara | Masina | All Season | Anvelope | Masini | Auto |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --