Atentie, soferi! Se vor inaspri regulile de circulatie. 220 de mld. de dolari se pierd anual din cauza accidentelor

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Atentie, soferi! Se vor inaspri regulile de circulatie. 220 de mld. de dolari se pierd anual din cauza accidentelor


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Transferul responsabilitatii pentru accidentele rutiere de la soferi spre specialistii in urbanism si autoritatile de transport reprezinta un element crucial in reducerea numarului de 1,3 milioane decese provocate anual de accidentele rutiere, potrivit raportului publicat joi de World Resources Institute (WRI) si Banca Mondiala, informeaza AGERPRES.
Citeste si CALCULATOR RCA 2018. Cat costa asigurarea masinii tale in acest an
"Ar trebui sa privim decesele provocate accidentele rutiere ca inacceptabile si sa ne straduim la nivel de societate sa le eliminam. Facem la fel pentru poliomielita, pentru malarie sau tuberculoza. Credem ca siguranta rutiera ar trebui tratata la fel", a declarat Ben Welle, co-autorul raportului si asociat la World Resources Institute.
Impunerea unor limite de viteza, asigurarea ca vehiculele respecta normele tehnice si construirea de trotuare, sensuri giratorii si piste de biciclete pot ajuta la reducerea accidentelor, subliniaza autorii raportului, care au sfatuite statele sa stabileasca tinte pe termen lung pentru reducerea la zero a deceselor provocate de accidente rutiere.
Raportul arata ca persoanele sarace sunt mai vulnerabile la accidentele rutiere, in conditiile in care aproximativ 90% din decesele provocate de accidente rutiere au loc in tarile cu venituri mici si medii. In schimb, rata deceselor in tari care au adoptat sisteme de siguranta complete precum Suedia si Olanda a scazut la 3-4 decese la 100.000 de locuitori, comparativ cu 24 de decese la 100.000 in tarile sarace.
"Siguranta rutiera a ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Atentie | Accidentelor |

Pe aceeasi tema

© 2007-2011 News20.ro --