Autoritatea Palestiniana isi recheama ambasadorii din Romania, Austria, Ungaria si Cehia. Diplomatul de la Bucuresti paraseste tara azi

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Autoritatea Palestiniana isi recheama ambasadorii din Romania, Austria, Ungaria si Cehia. Diplomatul de la Bucuresti paraseste tara azi


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Ambasadorul Fuad Kokaly va parasi Romania in aceasta seara, potrivit sursei citate. Aceasta decizie a Autoritatii Palestiniene vine in contextul in care Executivul de la Bucuresti si-a exprimat intentia de a muta ambasada Romaniei in Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.
De altfel, aceasta rechemare este legata de participarea Romaniei la dineul de inaugurare al noii ambasade a SUA, mutata de la Tel Aviv la Ierusalim, Autoritatea Palestiniana rechemandu-si ambasadorii si din celelalte trei state participante: Austria, Cehia si Ungaria.
Potrivit unui raspuns dat de Ambasada Palestinei in Romania la solicitarea Mediafax, ambasadorul Fuad Kokaly a fost rechemat la Ramallah pentru consultari. "In acest moment nu putem decat sa va confirmam ca E.S. Dl. FUAD KOKALY - Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Statului Palestina a fost rechemat la Ramallah pentru consultari", se arata in raspunsul remis Mediafax.
Decizia vine in contextul in care Romania, Cehia si Ungaria au blocat planurile de adoptare a unei declaratii comune a Uniunii Europene prin care se condamna mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Autoritatea Palestiniana a condamnat, sambata, pozitia adoptata de cele trei state.
MAE a anuntat, sambata, ca propunerea Serviciului European de Actiune Externa de adoptare a unei declaratii comune a Uniunii Europene cu privire la mutarea ambasadelor unor state membre de la Tel Aviv la Ierusalim, printre care si Romania este una lipsita de echilibru, cu accent doar pe un element.
Purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat, miercuri, ca nu stie daca premierul a fost informat de faptul ca ambasadorul Palestinei in Romania, Fuad Kokaly, a fost rechemat la Ramallah pentru consultari, potrivit Ambasadei statului Palestina in Romania.
"Nu stiu sa raspund la aceasta intrebare. Cat am fost eu in sedinta de Guvern, nu. Dar nu stiu daca premierul a fost informat sau nu", a declarat Nelu Barbu, intrebat daca ministrul de Externe sau un alt reprezentant al MAE au informat-o pe Viorica Dancila de decizia statului palestinian.
Tensiuni in Orientul Mijlociu
Decizia presedintelui americanDonald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului si de a transfera ambasada Statelor Unite de la Tel Aviv i-a infuriat pe palestinieni. Palestinienii vad in aceasta decizie o negare a revendicarii lor cu privire la Ierusalimul de Est, pe care vor sa-l transforme in ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Autoritatea Palestiniana | Cehia Diplomatul |

Abonare newsletterAlte stiri din International
2007-2011 News20.ro --