Baletul ,,Printesa florilor” revine pe scena Operei Comice pentru Copii

La o luna de la deschiderea noii stagiuni, Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii (OCC) readuce in atentia publicului bucurestean spectacolul de balet ,,Printesa florilor”, realizat de Jaqueline Bratu, dupa celebra poveste ,,Degetica” a lui Hans Christian Andersen. Copiii, insotiti de familiile lor, sunt asteptati la sediul OCC din Calea Giulesti nr. 16, unde vor avea ocazia sa revada, pe scena Salii Mari, ultima premiera a stagiunii trecute.

Sambata, 13 octombrie, de la ora 17.00 si duminica, 14 octombrie, incepand cu ora 11.00, cei mici sunt asteptati sa descopere regatul magic in care locuiau o multime de flori si o printesa nespus de frumoasa. Povestea fetei care isi dorea sa vada si lumea din afara tinutului ei va fi prezentata spectatorilor intr-un mod inedit, prin intermediul dansului si baletului.

Basmul simfonic ,,Petrica si Lupul”, minunata poveste imaginata de compozitorul rus Serghei Prokofiev, plina de umor si suspans, cu personaje pitoresti interpretate de instrumente muzicale, va avea 8 reprezentatii in luna octombrie. Acestea se adauga la cele aproape 100 de reprezentatii deja puse in scena de Opera Comica pentru Copii inca de la premiera spectacolului, in 2016. In 13, 14, 20 si 21 octombrie, copiii si parintii sunt asteptati in Salonul Mozart, de la orele 10:00 si 11:30, sa descopere coloritul sonor al fiecarui instrument muzical si sa urmareasca dialogul dintre muzica si textul povestitorului.

Doua noi premiere la OCC: ,,Motanul incaltata” si ,,Print si cersetor”
Luna octombrie aduce pe scena Operei Comice pentru Copii un personaj foarte indragit – ,,Motanul incaltata”, in spectacolul de opera in regia maestrului Cristian Mihailescu, pe muzica lui Cornel Trailescu si libretul lui Tudor Musatescu si al Ninei Stoiceva. Avanpremiera va avea loc pe 19 octombrie, in Sala Mare, de la ora 18:30, iar premiera in 20 si 21 octombrie, orele 17:00, respectiv 11:00. Opera ni-l prezinta pe Cotosman, care are cizme noi si puteri magice: simtul dreptatii, iubirea fata de stapanul sau si dorinta de a-i pedepsi pe cei rai. Prin mai multe siretlicuri, el il ajuta pe Ionica sa castige mana Domnitei. In?rolurile principale, in diferitele distributii ale spectacolului, ii regasim pe solistii consacrati …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *