Bebelusii smiorcaiti devin copii inteligenti, conform unui studiu recent

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Bebelusii smiorcaiti devin copii inteligenti, conform unui studiu recent


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Ai un bebelus agitat si smiorcait? Are toate sansele sa aiba un coeficient de inteligenta mai ridicat decat al copiilor mai cuminti, sustine un nou studiu efectuat de un institut pentru sanatatea si dezvoltarea copilului din Statele Unite.

Rezultatele studiului releva faptul ca in general, bebelusii mai agitati si mai plangaciosi sunt mai receptivi la prezenta parintilor in preajma lor, ceea ce poate reprezenta un avantaj pe termen lung.
Un esantion de 1300 de bebelusi au fost studiati de la nastere si pana in clasa intai, iar cercetatorii au observat ca unii dintre nou nascuti, la varsta de 6 luni, pareau a fi "dificili", deoarece erau mai activi, exprimau emotii mai puternice si plangeau mai mult, in special daca mamicile lor ii lasau in grija altcuiva.
Expertii au descoperit ca ani mai tarziu, majoritatea acestor bebelusi plangaciosi se aflau in fruntea clasei la scoala, iar profesorii lor i-au catalogat ca fiind cooperanti, atenti, responsabili, si competenti din punct de vedere academic.
Cu toate acestea, se pare ca parintii au si ei un rol important; ...

Categoria: Sanatate
ID articol: 151764
Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Bebelusii | Inteligenti |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --