Bitcoin, visul spulberat. Criptomoneda s-a prabusit intr-un an si a pierdut peste 10.000 de dolari din valoare

La nivel global, piata criptomonedelor a pierdut circa 80% din valoare in ultimul an, ajungand la un prag de doar 127,5 mld. dolari. Daca pana acum scaderile erau puse pe seama faptului ca organele de reglementare din diverse economii anuntau ca vor impozita sau vor interzice tranzactionarea cu criptomonede, acum scaderea are cauze mult mai profunde si mai grave, fiind semn ca investitorii si-au pierdut increderea in criptomonede.
Mati Greenspan, analist de piata in cadrul firmei de consultanta eToro, spune ca toti clientii il intreaba care este motivul pentru aceste scaderi, insa specialistii nu au identificat niciunul, nici de natura tehnica, nici fundamentala. “In acest moment, castigurile inregistrate de la inceputul anului au fost reversate si ne uitam din nou la un 2019 neutru”, spune Greenspan, referindu-se la cresterile de cateva procente inregistrate duminica trecuta – cresteri care au determinat fanii criptomonedelor sa prinda incredere.
Aceasta scadere de 80% a valorii criptomonedelor intr-un interval de doar 12 luni si inceputul sinuos de 2019 ii tempereaza pe entuziastii care sperau ca monedele digitale sa fie folosite anul acesta in retailul de masa, insa previziunile ca asta sa se intample intr-un orizont mediu de asteptare nu sunt deloc incurajatoare. Cifrele spun totul, iar daca in 9 ianuarie 2018 un bitcoin se vinde acu peste 14.000 de dolari, pe 11 ianuarie 2019 pretul de tranzactionare este de doar 3.700 de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *