Black Friday 2017. Peste 70% dintre romanii din mediul urban au in plan sa faca achizitii de Black Friday

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Black Friday 2017. Peste 70% dintre romanii din mediul urban au in plan sa faca achizitii de Black Friday


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
71% dintre romanii din mediul urban intentioneaza sa cumpere produse de Black Friday in acest an, iar 44% dintre acestia au in plan sa plateasca online achizitiile facute, potrivit studiului "Increderea romanilor in platile online" solicitat de Blugento, companie clujeana specializata in furnizarea de solutii de ecommerce bazate pe platforma Magento.
Rezultatele studiului releva o deschidere mai mare a romanilor fata de platile online, in masura in care numarul celor care vor sa achite produsele comandate online, prin card bancar, a crescut semnificativ in ultimii ani. De asemenea, increderea romanilor in aceasta modalitate de plata este mai mare comparativ cu anii precedenti, aproape 60% dintre respondenti mentionand ca au incredere mai mare in plata online cu cardul in prezent, decat acum un an.
"Tot mai multi romani inteleg avantajele platilor online cu cardul. De aceea nivelul de incredere in aceasta modalitate de plata a crescut in ultima perioada. Este o tendinta ce se va amplifica, sprijinita si de campaniile de sustinere a platilor online ale marilor magazine din comertul electronic si de procesatorii de plati. Chiar si asa, analizand intreaga industrie locala de ecommerce, aproximativ 50% dintre magazinele online nu au inca integrat un modul de plati online care sa le permita clientilor acestora sa achite comezile prin Internet, cu cardul", spune Sandu Babasan, CEO Blugento.
Blugento sprijina magazinele online in gestionarea tranzactiilor electronice si le propune acestora integrarea modulelor de plati online, oferindu-le mai multe optiuni de administrare si monitorizare a platilor online, de la Banca Transilvania, PlatiOnline.ro, EuPlatesc.ro, MobilPay.ro si PayPal.
Printre beneficiile apreciate de romanii care fac plati online cu cardul sunt: rapiditatea tranzactiei online (31%), confortul platilor in sine (29%) si usurinta in folosirea sistemului de plati (18%).
Aproape 80% dintre romanii din mediul urban sunt familiarizati cu platile online, ei folosind pentru achizitia produselor comandate pe Internet, cel putin o data aceasta modalitate de plata.
Comportamentul romanilor de Black Friday
Cat priveste comportamentul respondentilor fata de produsele platite online, 87% dintre acestia spun ca nu s-au aflat niciodata in situatia de a returna produsele cumparate de Black Friday.
43% dintre respondenti nu si-au stabilit o lista de produse pe care vor sa le cumpere anul acesta de Black Friday si vor decide dupa ce vor analiza ofertele magazinelor. De altfel, oferta si reducerile practicate cu ocazia acestui eveniment de shopping sunt definitorii si pentru cei care au deja o lista de cumparaturi (43% dintre respondenti), dar care se vor orienta in procesul de achizitie de produse in functie de ofertele pe care le vor gasi.
Referitor la bugetul romanilor pentru achizitiile de Black Friday, 29% au pus de-o parte intre 200 si 500 de lei, 25% intre 500 si 1.000 de lei, 13% intre 1.000 si 1.500 de lei, iar 9% intre 1.500 si 3.000 de lei.
Studiul "Increderea romanilor in platile online" a fost realizat in perioada 3 - 9 noiembrie 2017 pe un esantion de 1.839 de respondenti majori, din mediul urban, de catre iVox, platforma online de sondare a opiniei publice, la solicitarea Blugento.

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Black Friday | Peste |

Pe aceeasi tema

© 2007-2011 News20.ro --