CEDO a condamnat Londra pentru interceptarea masiva a comunicatiilor

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


CEDO a condamnat Londra pentru interceptarea masiva a comunicatiilor


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Interceptarile si masurile luate pentru a obtine date de la furnizorii accesului la internet au incalcat articolul 10 al Conventiei Europene a Drepturilor Omului privind ''dreptul la libertatea de expresie'', potrivit deciziei CEDO.
Aceasta evoca indeosebi ''libertatea de a primi sau de a comunica informatii sau idei fara sa poata exista o ingerinta a autoritatilor publice''.
Curtea se declara astfel ''indeosebi de preocupata de absenta oricarei garantii publice referitor la conditiile in care informatiile jurnalistice confidentiale pot fi selectionate in mod deliberat pentru examinare''.
Interceptarile masive si dispozitivul de obtinere a datelor de la furnizorii de acces la internet au incalcat, de asemenea, articolul 8 al Conventiei privind dreptul la respectarea vietii private si familiale, adauga Curtea.
CEDO estimeaza in schimb ca dispozitivul privind schimbul de informatii cu state straine nu constituie o incalcare a Conventiei.
Curtea a fost sesizata de catre 16 reclamanti, organizatii pentru apararea drepturilor cetatenilor sau a drepturilor omului, precum Big Brother Watch, Bureau of Investigative Journalism, precum si jurnalisti de investigatii.
Toti estimeaza ca, din ...

Categoria: International
ID articol: 147259
Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Londra | Comunicatiilor |

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din International
2007-2011 News20.ro --