CNAIR, licitatie de 30 de milioane de lei pentru completarea studiului de fezabilitate al unui sector din autostrada A8

CNAIR a anuntat ca anuntul fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice a anuntului de participare.
Contractul presupune completarea documentatiei aferente studiului de fezabilitate “Autostrada Targu Mures – Ditrau” si “Autostrada Ditrau – Targu Neamt”, in conformitate cu reglementarile tehnice si legislatia in vigoare, elaborarea documentului suport aferent proiectului in vederea sustinerii cererii de finantare si – acordarea de asistenta pentru beneficiar, atat pe parcursul procesului de pregatire a cererilor de finantare, cat si in perioada de evaluare a acestora de catre toate institutiile implicate in acest proces (MT-DGOIT si Comisia Europeana).
“Durata contractului este de 18 luni incepand de la data de incepere a contractului si cuprinde: 14 luni pentru completarea studiului de fezabilitate si 4 luni pentru asigurarea asistentei tehnice. Data limita de depunerea a ofertelor a fost stabilita pentru 20 martie 2019”, se arata in comunicat.
Totodata, Asociatia Pro Infrastructura avertizeaza ca pretul este mult prea mic.
“Din pacate nu este o veste buna, pretul estimat fiind mult prea mic, mai ales comparand cu bugetele oferite la revizuirile din anul 2014: 76 milioane lei atunci fata de doar 30 milioane acum pentru 210 km. Exista riscul major sa se faca rabat de la calitate sau, asa cum s-a intamplat la revizuirea SF (studiului de fezabilitate – n.r.) pe A1 Sibiu-Pitesti, sa se livreze doar o parte din servicii si apoi sa se rezilieze contractul”, a publicat asociatia pe pagina sa de Facebook.
ONG-ul a subliniat ca viteza de proiectare in zona de munte este 120 km/h, rezultand solutii tehnice extrem de costisitoare.
“Cerem insistent optimizari de traseu si structuri, cat si implementarea etapizata (semi-profil). Fara aceste masuri, Autostrada A8 nu va deveni niciodata realitate fiindca e prea scumpa”, a avertizat asociatia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *