CNAIR, licitatie de 30 de milioane de lei pentru completarea studiului de fezabilitate al unui sector din autostrada A8

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


CNAIR, licitatie de 30 de milioane de lei pentru completarea studiului de fezabilitate al unui sector din autostrada A8


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
CNAIR a anuntat ca anuntul fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice a anuntului de participare.
Contractul presupune completarea documentatiei aferente studiului de fezabilitate "Autostrada Targu Mures - Ditrau" si "Autostrada Ditrau - Targu Neamt", in conformitate cu reglementarile tehnice si legislatia in vigoare, elaborarea documentului suport aferent proiectului in vederea sustinerii cererii de finantare si - acordarea de asistenta pentru beneficiar, atat pe parcursul procesului de pregatire a cererilor de finantare, cat si in perioada de evaluare a acestora de catre toate institutiile implicate in acest proces (MT-DGOIT si Comisia Europeana).
"Durata contractului este de 18 luni incepand de la data de incepere a contractului si cuprinde: 14 luni pentru completarea studiului de fezabilitate si 4 luni pentru asigurarea asistentei tehnice. Data limita de depunerea a ofertelor a fost stabilita pentru 20 martie 2019", se arata in comunicat.
Totodata, Asociatia Pro Infrastructura avertizeaza ca pretul este mult prea mic.
"Din pacate nu este o veste buna, pretul estimat fiind mult prea mic, mai ales comparand cu bugetele oferite la revizuirile din anul 2014: 76 milioane lei atunci fata de doar 30 milioane acum pentru 210 km. Exista riscul major sa se faca rabat de la calitate sau, asa cum s-a intamplat la revizuirea SF (studiului de fezabilitate - n.r.) pe A1 Sibiu-Pitesti, sa se livreze doar o parte din servicii si apoi sa se rezilieze contractul", a publicat asociatia pe pagina sa de Facebook.
ONG-ul a subliniat ca viteza de proiectare in zona de munte este 120 km/h, rezultand solutii tehnice extrem de costisitoare.
"Cerem insistent optimizari de traseu si structuri, cat si implementarea etapizata (semi-profil). Fara aceste masuri, Autostrada A8 nu va deveni niciodata realitate fiindca e prea scumpa", a avertizat asociatia.

Categoria:Economie
ID articol: 151607
Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Fezabilitate | Completarea |
Taguri: Fezabilitate, Completarea,
2007-2011 News20.ro --