COD RUTIER. Politia avertizeaza asupra pericolului in momentul in care dai flash-uri

Politistii trag un semnal de alarma asupra pericolului reprezentat de aceasta practica des intalnita pe soselele din tara, intr-un soi de scrisoare deschisa adresata unor conducatori auto, scrie a1.ro.
Citeste si?Trafic de armament international. Au fost confiscate arme, grenade si lansatoare de rachete
Draga soferule,
Te-as ruga sa nu mai dai flash-uri in trafic si iti spun si de ce am aceasta rugaminte.
Imagineaza-ti ca mergi cu masina de acasa spre serviciu si observi un echipaj de politie. Care este primul tau gand? Te-ai gandit ca stau la panda si sunt cu radarul, nu? Ei bine, poate nu e asa!
Dupa ce treci de echipajul de politie, vezi o alta masina care circula din sens opus… sau poate doua, trei…. , iar tie ti se pare ca ar merge cu viteza si te gandesti sa le dai flash-uri si ,,sa-i scapi de amenda”. Nimic de zis, ai un spirit civic desavarsit.
Dar daca intr-una din acele masini este un urmarit national sau international si ,,datorita” spiritului tau civic, el nu mai ajunge la echipajul de politie, nu mai este oprit si retinut?
Te-ai gandit la asta? Probabil ca nu. Sa-ti reamintesc ca el se indrepta catre locul din care veneai tu si ca exista posibilitatea ca el sa fie cautat pentru fapte deosebit de grave.
Alege tu aici cateva fapte din Codul Penal. Daca te-ai gandit sa dai flash-uri, sigur stii si ,,lucrurile astea”.
Aceeasi situatie… observi un echipaj de politie, dai flash-uri, (da, da..spiritul civic, ca despre el vorbim aici), iar una dintre masinile din sens opus este condusa de un sofer incepator…si DA, a auzit el/ea ceva ca daca cineva iti da flash-uri, inseamna ca sigur in fata se afla un radar.
Sa revenim…un sofer incepator, care nefiind experimentat in ale condusului, asa ca tine, franeaza brusc, pierde controlul asupra volanului si se opreste intr-un copac. Interesant, nu? Dar macar l-ai scapat de amenda, o sa spui, probabil.
Si daca tot …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *