COD RUTIER: Soferii NU sunt obligati sa aiba acest document in masina

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


COD RUTIER: Soferii NU sunt obligati sa aiba acest document in masina


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Soferii nu sunt obligati sa pastreze in masina schita caroseriei autoturismului. "O noua prevedere legislativa. Cartea de salvare a autoturismului este obligatorie. Soferii pot fi amendati cu 1000 de lei daca nu o au." Astfel de stiri au invadat retele de socializare si unele site-uri de stiri. Cartea de salvare a masinii este o fisa care contine schita autoturismului si ar trebui sa-i ajute pe pompieri in eventualitatea unui accident grav. Insa niciun sofer nu este obligat sa o aiba in masina.
"Politistii care opresc autoturismul in trafic pentru a controla si verifica documentele, solicita cartile de identitate, actele masinii, permisul si asigurarea. Niciodata cartea de salvare. Nu sunt aplicate sanctiuni contraventionale pentru acest lucru, spune Georgian Dragan, IGPR.
Totusi, salvatorii le recomanda soferilor sa tipareasca documentul si sa il tina in suportul parasolarului. In urma cu doi ani, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Automobil Club Roman au inceput o campanie prin care au incercat sa vorbeasca despre importanta cartii de salvare la bord.
"Timpul de descarcerare poate fi scazut foarte mult prin oferirea de informatii. Cu cat masina este mai noua, cu atat timpul de descarcerare creste. Sosite la fata locului, ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Soferii | Document |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --