Ca si Statele Unite, Israelul decide sa se retraga din UNESCO

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Ca si Statele Unite, Israelul decide sa se retraga din UNESCO


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat joi ca Israelul se pregateste sa se retraga din Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO), la cateva ore dupa ce SUA au facut un anunt similar, transmite Reuters citata de Agerpres.
Seful executivului israelian a calificat drept 'curajoasa si morala' decizia Statelor Unite de a parasi UNESCO.
La randul sau, ambasadorul israelian al ONU, Danny Danon, a salutat hotararea SUA de a se retrage din UNESCO. ''Intram intr-o noua era la Natiunile Unite - una in care, atunci cand se practica discriminarea contra Israelului, trebuie sa se plateasca pretul. UNESCO a devenit un camp de lupta pentru a denigra Israelul, neglijandu-i rolul si afirmatiile veritabile. Decizia luata astazi (de SUA) marcheaza un punct de cotitura pentru UNESCO: rezolutiile absurde si rusinoase adoptate de aceasta organizatie contra Israelului au consecinte'', a mentionat Danon intr-un comunicat.
Statele Unite ale Americii au anuntat joi oficial decizia de a se retrage din UNESCO, dorind sa ramana in cadrul acestei organizatii doar cu statutul de 'observator'.
Purtatoarea de cuvant a Departamentului american de Stat, Heather Nauert, a precizat intr-un comunicat faptul ca ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Statele Unite | Israelul |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --