Care este locul ideal pentru amplasarea masinii de spalat rufe?

Care este locul ideal pentru amplasarea masinii de spalat rufe?

“Cate bordeie, atatea obiceie”, spune proverbul romanesc. Ca in multe alte domenii, atunci cand vine vorba de mobilat și utilat o casa, gusturile și preferințele noastre sunt imparțite. La fel, cand vine vorba de locul cel mai potrivit pentru amplasarea mașinii de spalat rufe. Unii sunt obișnuiți de o viața cu eea in baie, alții o prefera in bucatarie, in timp ce o alta categorie o prefera pe hol sau intr-o debara, in proximitatea baii. Unde este, insa, cel mai bine sa o amplasezi?

Ca in la fel de multe alte cazuri, raspunsul este un rotund “depinde”. Și asta pentru ca fiecare locuința are propriile sale particularitați, care conteaza enorm in momentul alegerii locului ideal pentru mașina de spalat. Dimensiunile, compartimentarea, numarul de persoane din locuința, capacitatea de alimentare cu apa și curent electric, scurgerea sunt tot atația factori care decid care e cel mai bun loc pentru mașina de spalat.

Majoritatea apartamentelor din Romania au dimensiuni destul de reduse, iar cuvantul de ordine in astfel de case este eficientizarea. Una dintre puținele constante ale apartamentelor de mici dimensiuni din Romania este faptul ca baile au loc pentru mașina de spalat rufe, pentru ca probabil așa au fost gandite inca de la inceput. In general, acest loc prestabilit pentru mașina de spalat este undeva in proximitatea cazii, intr-un spațiu de o lațime maxima de 60 de centimetri, care, intamplator sau nu, este lațimea maxima a majoritații mașinilor de spalat.

Pe de alta parte, in apartamentele din orașele romanești bucatariile sunt ceva mai mici, mai compacte, iar o mașina de spalat amplasata acolo ar lua cu siguranța din spațiul destinat unui alt electrocasnic, mai util in aceasta incapere.

Intr-un apartament mai mare, unde spațiul nu este o problema, evident ca mașina de spalat rufe are loc oriunde, chiar și in bucatarie. In aceste cazuri, totul ține de gust și de preferințe.

De ce nu ar fi totuși recomandata instalarea mașinii de spalat in bucatarie, chiar și in cazul in care ar avea suficient loc? De cele mai multe ori, bucatariile nu sunt dotate cu țevi de scurgere suficient de mari pentru a susține concomitent atat scurgerea mașinii de spalat rufe cat și cea obișnuita pentru activitatea in bucatarie. In aceste condiții, ne putem trezi cu surprize neplacute, precum refularea apei in chiuveta. In schimb, baile au scurgeri mai ample, care pot susține și efortul suplimentar al unei mașini de spalat.

Zgomotul mașinii de spalat rufe atunci cand se afla in funcțiune este un alt amanunt care te-ar putea indeparta de ideea montarii acesteia in bucatarie. Mai ales daca iți petreci timpul acolo in timpul ciclului de spalare. In fine, un alt argument pentru pastrarea mașinii de spalat in baie este in cazul in care ai o familie numeroasa.

Așadar, din mai multe puncte de vedere, cel puțin in apartamentele din Romania, amplasarea unei mașini de spalat ar fi mai oportuna in baie, și nu in bucatarie. Cu toate acestea, decizia aparține fiecaruia, in funcție de nevoi și de disponibilitați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *