Cat de importanti sunt acizii grasi Omega-3 pentru dezvoltarea copiilor?

In ultimii ani, acizii grasi Omega-3 pare ca au castigat un loc fruntas in dietele alimentare ale persoanelor de pretutindeni si de orice varsta. Dar inainte de a discuta despre beneficiile acizilor grasi Omega-3, poate ca ar trebui mai intai sa lamurim ce sunt mai exact acesti acizi grasi.
In doar cateva cuvinte, Omega-3 reprezinta cea mai sanatoasa grasime pentru buna functionare a creierului nostru. Contrar celor mai moderne si recente convingeri, organismul uman – in special organismul copiilor – nu poate fi privat de grasimi. Foarte important este ca acizii grasi Omega-3 joaca un rol insemnat in procesul de construire a celulelor noi, ceea ce ajuta la dezvoltarea sistemului nervos central si cardiovascular si ajuta organismul sa absoarba mai eficient substantele nutritive.

Ce spun studiile despre beneficiile acizilor grasi Omega-3 la copii?
O serie de cercetari arata ca acizii grasi Omega-3 sunt deosebit de benefici in randul copiilor care sufera de tulburari de spectru autist sau de ADHD, intrucat pot contribui la gestionarea conditiilor psihologice si comportamentale, inclusiv procesarea emotionala afectata si trasaturile antisociale.
Alte studii subliniaza ca o dieta bogata in acizi grasi Omega-3 ajuta copiii sa aiba o memorie mai buna, sa aiba performante scolare imbunatatite si tine la distanta simptomele depresive.
Oamenii de stiinta studiaza efectele antiinflamatorii ale acizilor grasi Omega-3 in cadrul unor afectiuni tipice pentru copii, inclusiv obezitate, infectii respiratorii si astm.

Cele mai bune surse alimentare de acizi grasi Omega-3
Se poate vorbi despre trei tipuri de acizi grasi Omega-3, si anume a??a??acidul eicosapentaenoic (EPA), acidul docosahexaenoic (DHA) si acidul alfa-linolenic (ALA).
Gasim EPA si DH in anumite specii de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *