Ce perdea se potriveste in fiecare camera? Perdelele si draperiile se aleg conform personalitatii si stilului amenajarii

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Ce perdea se potriveste in fiecare camera? Perdelele si draperiile se aleg conform personalitatii si stilului amenajarii


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Perdelele au un important rol decorativ si functional. Se spune ca perdeaua "imbracaa" orice casa si ii confera mai multa intimitate si caldura iar in acelasi timp apara de privirile indiscrete precum si de razele puternice ale soarelui. Cum le alegem?
Perdeaua are acelasi rol decorativ precum o vaza sau un tablou. Din cauza aceasta sunt mii de modele, care mai de care mai felurite. In functie de materialul din care sunt confectionate, perdelele si draperiile pot fi naturale, de in, matase sau bumbac - in acest caz fiind folosite pentru spatii mai rustice, cu mobilier din lemn sau pentru ambient mediteranean - sau clasice, din polyester si vascoza - acestea fiind cele mai folosite deoarece sunt usor de intretinut si rezistente in timp. De asemenea, in functie de modul in care sunt confectionate, exista diferite tipuri de perdele, de la cele simple la panouri japoneze si storuri romane.
In cazul ferestrelor foarte mari, pentru a avea intimidate, va recomandam sa puneti perdelele cat mai incretit. Ca sfat practic, pentru o fereastra de 2 metri liniari este nevoie sa cumparati material pentru perdea de 5 sau 6 metri liniari. In cazul in care privelistea este frumoasa si nu sunt alte case in apropiere, se pot monta perdele foarte fine, semitransparente, prin care se poate vedea si admira peisajul.
Pe de alta parte, perdeaua reprezinta o mica parte a personalitatii fiecaruia. Se spune din popor ca oamenii care au perdele si tablouri in casa sunt iubitori de arta, de frumos, sunt familisti, si pun mare pret pe armonia spatiului interior.
Fiecare incapere are tipicul ei si, asa cum suntem atenti la alegerea mobilierului, la fel trebuie sa procedam si cu perdelele.
In sufragerie. Din toata casa, livingul are un rol important. Acesta este spatiul unde iti intampini musafirii si unde stai cu prietenii intr-o zi de sambata. Perdelele au un rol decorativ, trebuie asortate cu mobila si cu tot spatiul, trebuie sa fie vaporoase, luminoase si cat mai elegante posibil. Va recomandam modelele uni, asortate cu draperii cu model.
In dormitor. Pentru dormitor, locul in care ne petrecem cel mai mult timp dupa ce ajungem acasa, obositi dupa o zi grea, va recomandam materialele opace de draperii si o perdea cat mai fina si cu un design frumos, sa va faca placere sa o priviti dimineata cand va treziti. Este camera unde orice persoana alege cea mai frumoasa varianta si practica in acelasi timp.
In camera copilului. Pentru camerele de copii se aleg materiale bogate cromatic - culori vesele si combinatii de mai multe culori - , materiale tematice - desene animate, animalute, stele, peisaje, personaje din povesti -, preferabil din poliester, pentru a fi usor de spalat - copilul deseneaza atat pe pereti, cat si pe perdele si se intampla mai des diverse mici "accidentea" cu cerneala, carioca etc.
In birou. Pentru birou, de obicei, se folosesc materiale simple, uni, in culori calde. Biroul este locul unde iti trebuie liniste si concentrare, si unde nu predomina atat latura decorativa, cat cea practica. Se pot folosi materiale nu foarte vaporoase, ci dimpotriva.
In bucatarie si baie. La bucatarie, fiind zona de lucru si locul unde avem nevoie de multa lumina, sunt folosite materiale simple, cu model in dungi fine sau uni. Va recomandam storul roman, care este usor de manevrat si practic, si care poate fi lasat in pozitii intermediare pe fereastra, in functie de cata lumina este nevoie. Si aici este necesar un material care se poate spala usor, ori de cate ori este cazul, si nu prea pretentios. Nici aici nu se pune pret pe partea decorativa.
Pentru baie, de principiu se folosesc materiale teflonate, care nu patesc nimic in contact cu apa si care sunt rezistente la abur. Sunt materiale speciale pentru acest spatiu.
Tips&Tricks: Contextul, tema si mesajul pe care vrem sa-l transmitem
Masha Verhoogt, interior designer & coach, www.mashaverhoogt.com; masha_verhoogt@yahoo.com
Tesaturile ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Perdelele | Personalitatii |
2007-2011 News20.ro --