Cea mai buna perioada din an pentru a vizita Belgia

Cea mai buna perioada din an pentru a vizita Belgia

Belgienilor le place sa se planga de vreme si vor spune ca, indiferent de timpul anului, ploua in mare parte in tara lor – dar de fapt este o conceptie gresita. Belgia are un climat maritim temperat, cu veri racoroase si ierni moderate. Avand in vedere ca tara este mica, variatiile climatice sunt reduse de la o regiune la alta, desi temperaturile sunt, in general, putin mai mari in interiorul tarii. Iata ce altceva trebuie sa stii cand vrei sa vizitezi Belgia.
Din aprilie pana in septembrie sunt cele mai uscate luni ale anului, cu conditii ploioase doar jumatate de luna. Toamna si iarna pot fi vantoase si ploioase, iar in regiunile de est lunile de iarna vin ocazional cu zapada intensa. Indiferent de sezon, impacheteaza intotdeauna un pulover si o umbrela, pentru orice eventualitate.
Ianuarie
Cu iarna in plina desfasurare, zilele pot deveni un pic cam sumbre si gri. Soarele nu se ridica pana la ora 8:30 si spune la revedere in jurul orei 16:00. Zapada este destul de rara in Belgia, cu exceptia regiunilor din est, si nu ninge mai mult de cateva zile in fiecare iarna. Dar atunci cand se intampla, tara parca se blocheaza. Transportul public va avea intarzieri masive, iar drumurile vor fi blocate de trafic. Dar, transportul international nu sufera modificari, asa ca poti alege sa mergi linistit spre Belgia cu Royal-Tour .
Martie
Primavara este aici, iar la primul indiciu de soare, belgienii vor iesi sa invadeze parcurile, terasele si pietele, pentru a bea si manca ceva in timp ce socializeaza cu prietenii si familia. Nici macar nu trebuie sa fie deosebit de cald – pentru asta au fost facute pulovere – atata timp cat soarele se arata, totul este bine.
Iulie
Pregateste-te sa dansezi si sa participi luna aceasta in Belgia la unul dintre cele mai mari festivaluri de dans din lume, Tomorrowland. Te poti bucura de doua saptamani de muzica electronica in orasul Boom, chiar in afara orasului Antwerp. Intre timp, orasul Ghent are propria sa petrecere masiva, cu Gentse Feesten preluand intreg centrul orasului timp de 10 zile. Numarand aproximativ 250.000 de vizitatori intr-o zi obisnuita, Gentse Feesten este al treilea cel mai mare festival din Europa. Ultima zi este cunoscuta sub numele de “de dag van de lege portemonnees” (ziua portofelelor goale), facand aluzie la faptul ca multi oameni si-au cheltuit ultimul banut la festival. 21 iulie este Ziua Nationala a Belgiei, ziua independentei, majoritatea oraselor organizand mici festivaluri de muzica pentru a sarbatori. Daca planuiesti sa vizitezi Belgia in aceasta perioada aglomerata, asigura-te ca rezervi din timp un bilet de microbuz pentru transport persoane Romania-Belgia.
Septembrie
Oamenii se intorc la munca si la scoala, asa ca daca vrei sa eviti multimea acum este un moment bun pentru a vizita Belgia. Muzeele, evenimentele si alte atractii turistice vor fi considerabil mai putin ocupate, in special in timpul saptamanii. In Valonia, partea vorbitoare de limba franceza din Belgia, are loc Festivalul de Valonia (sau F�tes de Wallonie). Este sarbatorit in intreaga regiune, dar are sediul in Namur, care numara aproximativ 250.000 de persoane in timpul festivitatilor. A fost introdus in 1923 pentru a sarbatori zilele revolutionare din anii 1800.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *