Cele mai bune placi video pentru gaming din 2018

Nici o alta componenta nu poate avea un impact atat de mare asupra experienței de joc ca o placa grafica. CPU-ul și memoria sunt inca importante, dar GPU-ul este inima unui PC de jocuri, impingand pixelii pe afișaj la rate uluitoare.

Problema este ca placile grafice sunt greu de recomandat, deoarece nevoile utilizatorilor variaza mult. Totul, de la rezoluția monitorului, de la puterea și cerințele termice și chiar de preferința jocului, va dicta cat de mult cheltuiți și pe ce cheltuiți. Nu exista o soluție pentru toate GPU-urile, dar speram ca acest ghid pentru cele mai bune placi grafice va vor indruma in direcția corecta.

Nvidia GTX 1060

De ce ar trebui sa cumparați acest tip de placi video: GTX 1060 3GB ofera echilibrul perfect intre preț și performanța.

Pentru cine este: Jucatorii care doresc sa-și imbunatațeasca calitatea jocurilor fara a da o spargere la banca.

GTX 1060 ar putea sa nu fie cea mai ieftina placa video și ar putea sa nu fie cea mai puternica, dar ea ofera un echilibru solid al celor doua care vor prinde la majoritatea jucatorilor pe PC.

De asemenea, are un avantaj și la memoria grafica. GDDR5 de 3GB de la GTX 1060 ar trebui sa fie potrivit pentru jocurile de 1080p, deși texturile cu rezoluție mai mare pot impinge aceasta limita. Este, de asemenea, una dintre cele mai ieftine placi video pentru a accesa realitatea virtuala.
Rezultatul este o placa video care nu are probleme in a rula jocuri bine optimizate cum ar fi Battlefield 1 sau Fallout 4.

Nu va oferi performanțe superioare in fiecare joc, dar aceasta placa video este excelenta in majoritatea situațiilor.

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti

De ce ar trebui sa cumparați acest tip de placi video: Vrei sa joci cele mai recente jocuri la cea mai mare rata de cadre și rezoluție.

Pentru cine este: proprietarii de monitor 4K și pasionații de jocuri PC.

Spre deosebire de modelul GTX 1060, nu este nimic prietenos in ceea ce privește costul unui GTX 1080 Ti. In afara de Nvidia GTX Titans, care sunt absurd de scumpe și nu mult mai rapide, GTX 1080 Ti este cea mai puternica opțiune din arsenalul Nvidia și arata acest lucru in performanțele jocului.

Daca doriți cea mai rapida placa grafica de pe planeta, acesta este raspunsul. Mai exista variantele Titan Xp și Titan V, care sunt din punct de vedere tehnic mai rapide, dar costa de patru ori mai mult.
Aceasta placa video poate atinge o medie de 60 de cadre pe secunda in multe jocuri, chiar și la rezoluția de 4K.

Fara un adevarat concurent la acest nivel de la AMD, GTX 1080 Ti este o alegere ușoara pentru oricine are buzunare adanci și o nevoie de viteza.

AMD Radeon RX Vega 56 8GB

Mai ales acum ca a scazut prețul la placi video din perioada de glorie a minarii de criptomonede, AMD Radeon RX Vega 64 este cea mai buna placa grafica pentru jocurile VR. Dispunand de procesoare de flux 4096, 256 de unitați de textura și 8 GB de memorie HBM2, este la fel de competent ca Nvidia GTX 1080 – la un preț mai mic.

Deși Vega 64 nu a reușit sa depașeasca GTX 1080 de ani Nvidia, el este aproape la fel de rapid și costa mai puțin, toate in timp ce consuma mai puțina putere. Prețurile se apropie, de asemenea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *