Cercetarea agricola, la sapa de lemn. ANAF pune sechestru pe ce mai gaseste-chiar si pe tuica. Intre timp, importam seminte romanesti

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Cercetarea agricola, la sapa de lemn. ANAF pune sechestru pe ce mai gaseste-chiar si pe tuica. Intre timp, importam seminte romanesti


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Zeci de statiuni de cercetare agricola sunt in blocaj financiar. Asteapta de peste 8 ani hotararile de guvern prin care ar fi putut primi bani de la buget. La statiunea pomicola Bistrita, Fiscul a pus sechestru pana si pe tuica produsa acolo.
Nu avem cercetare si nu mai avem nici seminte romanesti. Numai pentru rosii importam in fiecare an seminte in valoare de zeci de milioane de euro, informeaza Stirile TVR. Anual, agricultorii cumpara din strainatate seminte de rosii de peste 30 de milioane de euro. Soiurile romanesti aproape ca au disparut dupa ce statiunile de cercetare agricola au ajuns in colaps din cauza subfinantarii.
"Au gasit samanta in Statele Unite ale Americii, la o banca de gene, si de asemenea in Germania. Si de acolo au primit un pliculet mic cu 10-20 de seminte din soiul romanesc", explica presedintele Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, Gheorghe Sin.
Am ajuns sa consumam rosii romanesti doar cu numele. Peste 90% din samanta ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Cercetarea | Intre |
2007-2011 News20.ro --