Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule, in crestere cu aproape 13% in primele noua luni

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule, in crestere cu aproape 13% in primele noua luni


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
In luna septembrie 2017, cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a crescut fata de luna precedenta cu 2,1%, iar cifra de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a scazut cu 1,0%%, informeaza Institutul National de Statistica (INS).
In luna septembrie 2017, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete fata de luna precedenta a crescut, atat ca serie bruta, cu 5,8%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,1%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei fata de luna precedenta a scazut, atat ca serie bruta, cu 10,8%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,0%.
Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a crescut, atat ca serie bruta, cu 6,9%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 9,1%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei, fata de luna corespunzatoare a anului precedent a urcat, atat ca serie bruta, cu 15,2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 17,2%, scrie Agerpres.
Potrivit INS, in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2017, comparativ cu intervalul similar din 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 11,7% datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+44,0%), intretinerea si repararea autovehiculelor (+25,7%), comertul cu autovehicule (+9,8%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+9,0%).
In aceeasi perioada, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 12,9%.
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in primele noua luni ale anului in curs, a inregistrat o cifra de afaceri cu 14,1% mai mare comparativ cu perioada similara din 2016, provenita de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+18,9%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+14,3%), activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+10,6%) si de la activitatile agentiilor turistice si tour-operatorilor (+9,1%). Serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare au scazut cu 16,4%.
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2017, a consemnat o cifra de afaceri cu 12,6% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2016.
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna septembrie 2017, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 5,8% datorata cresterii inregistrate la comertul cu autovehicule (+10,9%) si la activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (+3,9%). Scaderi au inregistrat: comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-12,0%) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-1,3%).
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2017, comparativ cu luna precedenta a inregistrat o crestere cu 2,1%.
In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna septembrie 2017, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o scadere cu 10,8% cauzata de scaderile inregistrate la activitatile hotelurilor si restaurantelor (-17,0%) si la activitatile agentiilor turistice si tour-operatorilor (-1,9%). Cresteri au inregistrat: serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+2,6%), activitatile de spalare, curatarea si vopsirea textilelor si ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Cifra | Autovehicule |
2007-2011 News20.ro --