Cinci suspecti de terorism care calatoreau de la Bucuresti catre Istanbul, arestati in Bulgaria

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Cinci suspecti de terorism care calatoreau de la Bucuresti catre Istanbul, arestati in Bulgaria


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Cei cinci cetateni germani, dintre care unul minor, sunt suspectati de implicare in activitati teroriste si au fost arestati la punctul de frontiera Kapitan Andreevo, de la granita cu Turcia.
Conform unui comunicat difuzat de Agentia de stat bulgara pentru securitate nationala (SANS), cei cinci au fost arestati pe data de 12 aprilie in timp ce calatoreau cu trenul de la Bucuresti catre Istanbul. In text se mentioneaza ca autoritatile bulgare au motive suficiente sa considere ca suspectii sunt simpatizanti ai unei organizatii teroriste. Comportamentul lor prezinta semne de radicalizare, tipice combatantilor teroristi straini.
Conform informatiilor obtinute de autoritatile bulgare, patru dintre cele cinci persoane arestate au fost implicate in sustinerea unei organizatii teroriste active in Siria si Irak, iar minorul incerca sa ajunga in Siria pentru a se alatura unei grupari teroriste.
Autoritatile germane le-au interzis celor cinci sa paraseasca teritoriul Germaniei pentru a-i impiedica sa se alature ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Bucuresti | Bulgaria |

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din International
2007-2011 News20.ro --