Ciocolata de casa. Asa prepari cea mai delicioasa ciocolata de casa. 10 retete care sa te inspire

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Ciocolata de casa. Asa prepari cea mai delicioasa ciocolata de casa. 10 retete care sa te inspire


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Ciocolata de casa te duce cu gandul la copilarie si la minunatele retete pe care le incercau mamele sau bunicile. Iar ele aveau niste ingrediente secrete: rabdare si multa dragoste. Hai sa le adaugam si noi in retetele de ciocolata de casa preparate pentru copiii nostri.



Reteta de privatelaura
Ingrediente Ciocolata de casa cu alune de padure si stafide
200 g zahar brut
300 ml apa plata
1 praf de sare
250 g lapte praf
100 g unt moale
60 g cacao neagra
20 ml rom
alune de padure
stafide
Mod de preparare Ciocolata de casa cu alune de padure si stafide
Intr-un vas, punem apa, un praf de sare si zaharul. Amestecam si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, lasam la foc mediu, aproximativ 6 -7 minute. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam untul, amestecam sa se topeasca, apoi adaugam romul.
Intr-un castron, cernem laptele praf cu cacaoa impreuna.
Alunele le prajim cateva minute la cuptor, la foc iute. Le curatam de coji si le lasam sa se raceasca.
In vasul cu lapte praf, incepem sa turnam din siropul de zahar, amestecand continuu cu un tel para. Adaugam alunele si stafidele si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena, (exceptand alunele si stafidele) inchegata, si care se dezlipeste usor de pe vas.
Pregatim forme (din silicon,preferabil) in care am presarat ornamente de ciocolata, apoi turnam ciocolata. Lasam la rece sa se inchege.
Cand vrem sa servim, portionam cu un cutit ascutit umezit cu un pic de apa rece.
Este o bunatate! Simplu si rapid de pregatit, necesita un pic de rabdare ca sa se inchege.
Pofta buna!

Reteta de Milu Alexandra
Mod de preparare Ciocolata de casa nuci

Se pun la foc zaharul si apa. Cand se dizolva tot zaharul si incepe sa fiarba compozitia se lasa focul mic si se mai lasa pe foc fix 5 minute. Se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca pana se dizolva complet. Apoi se adauga laptele praf (cernut prin sita in prealabil). Ultimele adaugate sunt aromele si cacaoa.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei si acolerita cu folie de plastic alimentara. Deasupra se cufunda alunele (nucile). Se da la rece.
Pofta buna!

Reteta de abetina
Ingrediente Ciocolata de casa
900 gr.lapte praf,
900 gr.zahar,
1 esenta de rom,
100 gr.cacao,
100 ml.apa,
200 gr.unt,
200 gr.alune prajite.
Mod de preparare Ciocolata de casa
Se pune zaharul la fiert cu apa pana se face sirop ca pentru dulceata.Intre timp cernem laptele praf si cacao si le omogenizam bine, cand siropul este gata il turnam peste laptele praf, adaugam si esenta si incepem sa omogenizam compozitia foarte bine, adaugam untul la final si il incorporam bine. Intr-o tava asezam folie de aluminiu, o ungem un pic cu ulei si turnam compozitia in tava, adaugam alune si daca ne place si putina nuca de cocos deasupra pentru design. Dam tava la rece si cand s-a intarit o taiem bucati mici.
Pofta buna!


Reteta de vendy
Ingrediente Ciocolata de casa cu biscuiti
- 250 g lapte praf
- 100 g unt
- 400 g zahar
- 120 g biscuiti populari (sau orice fel de biscuiti)
- 150 ml apa
- 10 ml esenta de rom
- 200 g ciocolata cu lapte
- 2 linguri de cacao
Pentru ornat :
- 50 g zahar
- 50 g nuca
- 50 g biscuiti

Mod de preparare Ciocolata de casa cu biscuiti
Apa impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita de 3 l si se amesteca pe foc, pana se topeste tot zaharul. Se lasa siropul sa fiarba la foc mic pana se leaga. Se ia cratita de pe foc, se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se amesteca pana se incorporeaza. Apoi se adauga untul si se amesteca. Rezulta o crema consistenta peste care se adauga treptat, in ploaie, laptele praf si 2 linguri de cacao. Dupa ce am incorporat bine laptele praf se adauga esenta de rom si se amesteca. Intr-o tava de chec unsa cu ulei se pune un strat de ciocolata apoi un rand de biscuiti. Se continua cu un strat de ciocolata si iar unul de biscuiti. In total am pus 3 randuri de biscuiti. Deasupra se termina cu un strat de ciocolata. Se baga la frigider pentru 4-5 ore. Intre timp se caramelizeaza 50 g zahar intr-o cratita. Se adauga nuca si se amesteca. Se scoate pe o hartie de copt si se lasa la racit. Se taie marunt 50 g biscuiti care se vor amesteca cu nuca caramelizata taiata si ea marunt dupa ce s-a racit. Cu acest amestec se orneaza ciocolata atunci cand este intarita. Se taie in felii.
Pofta buna!


Ingrediente Ciocolata de casa in doua culori
500 gr lapte praf, 500 gr zahar, 1/2 cana apa, 200 gr unt, 5-6 linguri de cacao, 1 esenta vanilie, nuci, fistic, stafide etc. (optional), putin ulei
Mod de preparare Ciocolata de casa in doua culori
Se freaca untul un pic pana e cremos. Se imparte in doua, se intind pe masa de lucru 4 folii de plastic sau celofan. Se ung cu putin ulei. Se amesteca intr-un bol mare 250 gr lapte praf cu cacaoa, in alt bol se pune restul de lapte praf. Se pune intr-o oala zaharul cu apa si se lasa la foc mic sa se topeasca zaharul. Cand incepe sa fiarba compozitia, adica incepe sa faca spuma deasupra, mai lasati la fiert cca 1 minut. Se toarna jumatate din acest sirop peste laptele cu cacao si se amesteca repede (amestecul inca nu e "legat" de tot), apoi se adauga jumatate din unt (de abia acum, dupa ce untul e topit, compozitia va deveni ca o lava groasa in care se amesteca mai greu). Se freaca totul pana compozitia e omogena si nu se mai vede unt. Se imparte compozitia de ciocolata cu cacao pe cele 4 folii. Apoi, cu degetele trecute prin ulei intindeti movilitele sub forma de foaie dreptunghiulara subtirica. Siropul care a ramas il mai incalziti un pic pana vedeti ca incepe sa fiarba si rapid il turnati peste restul de lapte praf. Adaugati esenta de vanilie si omogenizati. Adaugati restul de unt si amestecati bine. Impartiti ciocolata alba in 4, peste foile cu cacao si tot cu degetele trecute prin ulei intindeti foaie deasupra. Lasati totul macar 15 minute sa se racoreasca ciocolata. Daca ciocolata alba iese o idee mai moale decat cea de cacao nu e problema, o puneti cu lingura pe stratul de ciocolata si in 15-30 min. se va intari astfel incat sa puteti rula ciocolata.
Peste ciocolata alba, daca doriti presarati stafide, nuci sau orice altceva preferati; apasati-le putin cu mana sa se lipeasca de ciocolata. Se taie si se serveste. Se pastreaza la frigider.
Pofta buna!

Reteta de farfuriavesela

Ingrediente Ciocolata de casa
250 gr lapte praf
100 gr ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Ciocolata | Delicioasa |

Pe aceeasi tema

    Negresa cu visine, nuci si ciocolata


    Mod de preparare Negresa cu visine, nuci si ciocolata Rupi ciocolata neagra si o topesti cu 50 g unt la baine marie. Cand se raceste putin adaugi galbenusurile si amesteci rapid pana se omogenizeaza. Separat freci untul ramas cu 100 g zahar. Adaugi c ...

    Trufe de ciocolata cu crema de branza


    Ingrediente
    35 de biscuiti Oreo
    250 g crema de branza
    250 g ciocolata
    Mod de preparare - Trufe de ciocolata cu crema de branza
    Maruntesti biscuitii si pui deoparte 1-2 linguri. Amesteci restul cu crema de branza. Formezi bilute de mari ...

    Tarta cu ciocolata si frisca. Un desert delicios pentru cei dragi


    Ingrediente 25 biscuiti 5 linguri unt topit 350 g ciocolata 250 g smantana pentru frisca frisca, pentru decor bucati de ciocolata, pentru decor Mod de preparare - Tarta cu ciocolata si frisca Maruntesti biscuitii, apoi ii dai la blender. Amesteci cu ...

    Acadele din mar cu glazura de ciocolata


    Ingrediente 2 mere 600 g ciocolata, bucatele 1 lingura ulei de cocos 200 g caramele, topite nuci sau alune maruntite, dupa gust bete pentru acadele Mod de preparare - Acadele din mar cu glazura de ciocolata Tai merele felii mai groase si le crestezi ...

    Cum se face celebra ciorba de potroace. Ieftina, simpla, delicioasa


    Publicat: (acum 7 ore) // Actualizat: (acum 7 ore) // Sursa: romaniatv.net
    Ciorba de potroace se prepara simplu si rapid si este servita a doua zi dupa nunta. Reteta nu este deloc complicata. Ingrediente: 2 litri de apa, maruntaiele de ...
2007-2011 News20.ro --