Citu (PNL): Prin "marinimia" guvernelor rosii, numarul real de zile libere pentru bugetari este mai aproape de 30

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Citu (PNL): Prin "marinimia" guvernelor rosii, numarul real de zile libere pentru bugetari este mai aproape de 30


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
"Liviule, de ziua ta ne dai si noua liber? Haideti sa va spun de ce promisiunile premierului in care ne anunta ca deficitul bugetar pe finalul acestui an va ramane in limita de 3% sunt "bull shit" - ca sa-l citez pe carmaci", a scris, sambata, pe Facebook, senatorul liberal.
El a precizat ca "balivernele legate de faptul ca vom recupera in urmatoarele 6 luni ce nu s-a facut in primele 6 sunt doar baliverne".
"In Romania, in 2017, avem 14 zile libere legale de la "stat". Cu doua mai multe ca in 2016. Aproape toate au aparut ca urmare a unor initiative parlamentare. Un calcul simplu pentru 2017 ne arata ca pana in acest moment romanii au avut deja 12 zile libere. O verificare simpla arata insa ca prin "marinimia" guvernelor rosii numarul real de zile libere este mai aproape de 30. Asta pentru ca Guvernul, in scop electoral, asigura "punti" care practic dubleaza numarul zilelor libere stabilite legal", a afirmat Citu.
El a tinut sa sublinieze ca, in Uniunea Europeana, doar Bulgaria, Ungaria si Letonia au mai multe zile libere legale decat Romania, acest lucru afectant PIB-ul Romaniei.
"Iar pentru a vedea impactul asupra PIB-ului al zilelor libere legale, un studiu al Centre for Economics and Business Research arata ca cele 8 zile libere legale din Marea Britanie inseamna un PIB mai mic cu 3,2 miliarde lire sterline pe an. Iar Marea Britanie este una dintre cele mai bogate si mai productive tari (inca) din UE. Si niciuna dintre aceste tari nu face "punti", doar poduri si drumuri adevarate. La "punti" suntem campioni", a aratat liberalul.
Florin Citu a subliniat ca Romania nu se va putea incadra intr-un deficit de sub 3%.
"Revenind la Romania, PSD ne spune ca in acest an vom produce un PIB de 816 miliarde lei. In primul trimestru am reusit 185 de miliarde. Mai avem 650 de miliarde, in conditiile in care luna august este luna de concedii iar statul ofera "punti" cu nemiluita", a spus senatorul.
"Conform Codului muncii din Romania in 30 de zile aceste zile libere, daca sunt lucrate, trebuie compensate sau platite. In practica, numai bugetarii beneficiaza de aceste zile libere. Adica cei care nu produc efectiv plusvaloare in economie. Nu va mai spun ce se intampla in institutiile publice in zilele ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Guvernelor | Marinimia |

Abonare newsletterAlte stiri din Politica
2007-2011 News20.ro --