Cod galben si portocaliu de canicula si disconfort termic in jumatate de tara. Urmeaza ploi torentiale, vijelii si caderi de grindina

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Cod galben si portocaliu de canicula si disconfort termic in jumatate de tara. Urmeaza ploi torentiale, vijelii si caderi de grindina


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de canicula si disconfort termic pentru doua judete si o alta Cod galben pentru 24 de judete, valabila sambata intre orele 9:00-18:00. Jumatatea de vest a tarii va intra insa in aceasta dupa-amiaza sub cod portocaliu de vijelii si ploi torentiale, iar vremea se va raci maine in toata tara.
Potrivit meteorologilor, in cursul zilei de sambata (12 august) valul de caldura va persista in zonele joase de relief din sudul, centrul si estul teritoriului, unde pe arii extinse indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati.
Vor fi sub Cod portocaliu judetele Mehedinti si Dolj, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat si se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 38-39 de grade, transmite Agerpres.
De asemenea, in Muntenia, nordul si estul Olteniei, sudul Banatului si in cea mai mare parte a Moldovei si Transilvaniei, disconfortul termic se va mentine ridicat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 35 si 37 de grade.
Vor fi sub Cod galben judetele Mures, Alba, Sibiu, Hunedoara, Caras-Severin, Gorj, Valcea, Olt, Teleorman, Arges, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Vrancea, Galati, Bacau, Vaslui, Iasi, Botosani, Ilfov si municipiul Bucuresti.
Instabilitatea atmosferica va deveni deosebit de accentuata in jumatatea de vest a teritoriului, incepand din dupa-amiaza zilei de sambata, unde vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina, transmite Mediafax.
In judetele Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Hunedoara, precum si in zona de munte a judetelor Cluj, Alba si Gorj, indeosebi pe parcursul noptii de sambata spre duminica (12/13 ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Urmeaza | Disconfort |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --