Comisia Europeana cere Romaniei sa renunte la plata defalcata a TVA. Tarii noastre i s-a dat termen de doua luni

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Comisia Europeana cere Romaniei sa renunte la plata defalcata a TVA. Tarii noastre i s-a dat termen de doua luni


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
De la 1 ianuarie 2018, Romania aplica acest mecanism alternativ de colectare a TVA in care TVA-ul este platit intr-un cont blocat separat, ceea ce creeaza o sarcina administrativa majora pentru intreprinderile oneste care isi desfasoara activitatea in aceasta tara. Aceasta dispozitie este obligatorie pentru anumite intreprinderi, care trebuie sa deschida un cont bancar de TVA blocat separat, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.
Masurile contravin atat normelor UE in materie de TVA (Directiva 2006/112/CE a Consiliului), cat si libertatii de a presta servicii (articolul 56 din TFUE).
Citeste si Comisia Europeana prevede un deficit bugetar mult peste prognozele oficiale in 2018
Scrisoarea de punere in intarziere urmeaza unei comunicari adoptate tot astazi de catre Comisie, prin care se respinge o cerere din partea Romaniei de derogare de la normele UE in acest domeniu, din cauza preocuparilor legate de principiul proportionalitatii si de compatibilitatea cu tratatul.
In cazul in care Romania nu ia masuri in urmatoarele doua luni, Comisia poate transmite un aviz motivat autoritatilor ...

Categoria: Economie
ID articol: 149080
Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Comisia Europeana | Romaniei |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --