Corina Cretu, anuntul inceputului de an pentru Romania

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Corina Cretu, anuntul inceputului de an pentru Romania


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
"La inceputul anului trecut, incepeam dezbaterile privind Bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, in cadrul unei Conferinte dedicate viitorului Uniunii Europene, la care au mai participat Presedintele Jean Claude Juncker si Comisarul pentru Buget, Gunter Oettinger.
In mai 2018, Comisia a reusit sa transmita Parlamentului European si Consiliului - ca si co-legislatori- o formula ambitioasa si flexibila, in care politica de coeziune are cea mai mare alocare, 373 miliarde de euro pentru perioada post 2020.
Romania - alaturi de Bulgaria, Grecia, Spania, Italia si Finlanda - vor avea alocari mai mari fata de actuala perioada de programare.
Sper din tot sufletul sa se ajunga la un Acord asupra Cadrului Financiar Multi Anual 2021-2027 pe perioada a Presedintiei Romane a Consiliului UE, in care Romania are prevazuta o alocare pentru politica de coeziune (deci, fara agricultura) de 31 miliarde de euro, ceea ce inseamna cu 8% mai mult fata de perioada 2014-2020.
Deci, cu totii speram ca Bugetul sa fie adoptat pe perioada Presedintiei Romane, astfel incat banii din acest Buget sa poata fi folositi de catre statele membre inca de la 1 ianuarie 2021, pentru proiecte de calitate, care sa utilizeze eficient fondurile europene, in scopul reducerii decalajelor si inegalitatilor pe continentul european si imbunatatirii calitatii vietii oamenilor.
Comisia isi doreste demararea rapida a negocierile cu Consiliul si Parlamentul European (trialogurile), la care voi fi prezenta pentru a sustine si apara propunerea noastra ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Corina Cretu | Romania |

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din Politica
© 2007-2011 News20.ro --