Cum a scapat o soferita de plata amenzii pentru lipsa rovinietei. DE CE documentul era semnat cu "X"

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Cum a scapat o soferita de plata amenzii pentru lipsa rovinietei. DE CE documentul era semnat cu "X"


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Din cauza unei astfel de semnaturi simplificate, Judecatoria Iasi a anulat o sanctiune pe care o ieseanca a primit-o dupa ce a circulat fara rovinieta. Femeia a primit acasa o sanctiune in valoare de 250 de lei dupa ce a circulat, in toamna anului 2015, pe un drum national fara a detine rovinieta valabila. Procesul verbal de sanctiune primit de ieseanca avea in dreptul semnaturii agentului constatator simbolul "X" si, din acest motiv, femeia a decis sa o conteste in instanta. Liliana M. a invocat in plangere ca procesul verbal este nul intrucat semnatura aplicata pe document este de o simplitate ce nu permite apartenenta ei la un individ. Argumentul a fost luat in calcul de judecatori, care au anulat din acest motiv amenda.
"Cu privire la acest argument, instanta retine caracterul intemeiat al acestuia, motivat de faptul ca, potrivit DEX, prin semnatura se intelege numele cuiva scris de propria lui mana si de obicei intr-un fel greu de imitat in partea inferioara a unui text sau document, ca o dovada ca redactarea ii apartine sau este de acord cu ea. In prezenta cauza, agentul constatator a efectuat un grafism in dreptul rubricii destinate semnaturii, grafism care, prin simplitate, nu permite stabilirea niciunei semnificatii sau identitati proprii, in sensul ca nu se poate stabili daca reprezinta o cifra, o litera sau un alt simbol. Cu atat mai putin se poate stabili pe baza acestui grafism identitatea persoanei care pretinde ca l-a efectuat", a motivat instanta, conform Ziarul de Iasi.
Reprezentantii CNAIR spun ca obligativitatea ca toate procesele verbale sa fie semnate olograf dateaza din 2015, atunci cand Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a emis o decizie in acest sens. Desi o instanta din Iasi a motivat o sentinta prin care a anulat un proces-verbal emis de CNAIR din cauza unei semnaturi superficiale, reprezentantii acestei institutii sustin ca ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Documentul | Rovinietei |
2007-2011 News20.ro --