Cum calculezi zilele pana la ovulatie

Precum menstruatia, ovulatia este si ea un indicator al starii noastre de sanatate, al capacitatii de a concepe. Din articolul de mai jos veti afla diverse detalii legate de ovulatie, de la semnele ce o pot preceda, pana la cum se calculeaza aceasta si cate zile dureaza. Nu uita faptul ca este important sa stii cat mai exact cand va avea loc ovulatia, intrucat vei putea astfel sa identifici mai usor perioada in care poti avea mai multe sanse sa ramai insarcinata.
Ce reprezinta ovulatia
Aceasta se refera la acel moment al ciclului menstrual in care un ovul se va elibera din ovare si va circula dinspre acestea spre trompele uterine.
Ovulul va sti cand este timpul sa-si inceapa “calatoria” intrucat hormonii sunt cei ce-i vor dirija. Aceiasi hormoni vor fi cei care vor pregati uterul pentru ca in acesta sa se formeze o eventuala sarcina.
Ovulul poate rezista in trompele uterine intre 12 si 24 de ore, asteptand spermatozoizii sa-l fecundeze. Daca nu se va produce acest fenomen, ovulul va ramane acolo, ingrosand peretii acestuia si pregatindu-se astfel pentru urmatoarea menstruatie. De altfel, despre aceasta se spune ca nu reprezinta altceva decat o eliberare de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *