Cum gasiți un loc de munca in strainatate potrivit

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Cum gasiți un loc de munca in strainatate potrivit


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Șomajul și salariile scazute de la privat, comparativ cu veniturile de cele mai multe ori nejustificat de mari ale multor clase de bugetari, ii determina pe mulți dintre aceia care (inca) mai lucreaza in Romania sa intre pe platformele online specializate in afișarea de locuri de munca strainatate libere. Tinerii absolvenți de liceu și facultate, dar și lucratorii cu multa experiența in diverse meserii, au insa de cele mai multe ori dificultați in gasirea de locuri de munca in alte țari.

Romanii iși doresc in numar impresionat sa lucreze in strainatate

Pur și simplu situația a ajuns sa fie disperata: minim jumatate dintre tinerii apți de munca iși doresc ca sa lucreze intr-o țara vestica, deși nu ar refuza nici un job in Norvegia, Suedia, Danemarca.

Creștere impresionanta a salariilor inregistrata in domeniul medical nu a franat prea mult numarul asistentelor și medicilor care doresc sa plece in principal in Marea Britanie, Suedia, Norvegia, Danemarca și Germania. Ferm solicitate in strainatate, deoarece imbatranirea populației Europei se produce in ritm accelerat, aceste categorii de personal au cele mai mari șanse de a avea locul de munca visat.

Cunoașterea limbii engleze la nivel avansat și deținerea calificarii necesare pentru o anume specializare cautata acum sunt adesea elementele esențiale pentru un "pașaport" ce permite angajarea rapida in strainatate.

Demersul cuiva de a-și crește nivelul de trai prin gasirea de munca in strainatate impune o adevarata strategie viabila ca sa invinga concurența.

In afara de competențele profesionale, se pune un accent special pe modul de a redacta un cv atractiv, așa incat angajatorul sa fie interesat de a chema aplicantul la un interviu direct. Un secret pentru a gasi angajatorul potrivit intr-una din țarile europene este fara indoiala cv-ul Europass.

Generația care pare sa aiba cea mai mare intenție de a emigra este cea a tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 și 25 de ani, in principal absolvenți de liceu și facultate fara experiența, dar și aceia ce nu se pot adapta la piața de forței de munca interna. Exista, de asemenea, categoria de specialiști de rang inalt care aleg sa lucreze in strainatate ca o soluție pentru menținerea unui stil de viața care nu mai li se pare satisfacator din multiple puncte de vedere in Romania.

Poți gasi locul de munca visat mai simplu decat crezi: pe net!

Platformele online de specialitate ofera celor interesați accesul la o baza extrem de larga de locuri de munca din diverse țari europene, dar și sfaturi foarte utile pentru ca aceia ce se inregistreaza pe respectivele portaluri de joburi sa aiba șanse sporite de a fi remarcați de reprezentanții companiilor in cautare de forța de munca și a fi chemați la interviuri "face to face".

Extrem de buna, aceasta varianta de a gasi un post in strainatate aducator de satisfacții materiale și morale, are și avantajul ca elimina din joc firmele de intermediere forța de munca ce ofera doritorilor accesul la anumite tipuri de joburi doar cu plata unor comisioane, deloc mici.

In plus, un portal de joburi in strainatate serios, face o operațiune de verificare a acelora ce posteaza anunțuri de angajare, pentru a elimina orice risc pentru candidați de a fi pacaliți și a ajunge pe mana traficanților de forța de munca sau chiar de "carne vie".

Iata de ce, nu ignorați eficiența utilizarii eficiența unor asemenea locuri de pe internet unde puteți afla cele mai bune joburi pentru dvs. Și inca foarte comod, deoarece sunt doar la un click distanța!

Categoria:Actualitate
ID articol: 151447
Cuvinte cheie pentru aceasta stire:
Taguri:
2007-2011 News20.ro --