Cum poti trata febra copilului, inainte de a apela la antitermice

Exista cazuri speciale in care poti folosi antitermice cand copilul are febra, dar este posibil sa nu fie nevoie sa i le administrezi si sa folosesti alte metode pentru a-i scadea temperatura.
Desi este unul dintre cele mai frecvente procese medicale din domeniul pediatriei, dezbaterea despre adecvarea tratamentului simptomatic al febrei dureaza de mai bine de 30 de ani si, in ultimul timp, utilizarea medicamentelor antitermice a fost pusa la indoiala, devenind mai importanta decat confortul copilului.

Febra numita si pirexie se defineste ca o crestere a temperaturii interne peste valoarea nomala a organismului. Efortul fizic, temperatura ridicata a mediului ambiant si vaccinarile obisnuite ale copiilor pot duce de asemenea la cresterea temperaturii corpului.

Potrivit unui studiu publicat in “Evidenta in pediatrie” se recomanda parintilor sa ia in calcul posibilitatea de a nu trata febra farmacologic, in cazul in care copilul tolereaza temperatura mica si se arata momentul in care se poate trata (in multe cazuri a coborat chiar mai putin de 38? C la subrat).
Citeste continuarea pe COPILUL.RO

Cuvinte cheie: Cum poti trata febra copilului

Urmareste Sfatulparintilor.ro Facebook si primesti zilnic informatie si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *