Cum te poate afecta lumina de la farurile masinii, in functie de varsta

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Cum te poate afecta lumina de la farurile masinii, in functie de varsta


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Condusul pe timp de noapte este obositor pentru ochi si asta pentru ca suntem nevoiti sa facem fata luminilor puternice care vin de la farurile altor masini. Multe persoane s-au confruntat cu aceasta problema, de multe ori aflandu-se in imposibilitatea de a mai vedea clar traseul de mers. Acest lucru este foarte periculos, mai ales ca pot trece cateva secunde bune pana cand vederea sa fie la capacitatea maxima, timp in care viata soferului, dar si a celorlalti participanti la trafic poate fi pusa in pericol, scrieavantaje.ro.
Un studiu realizat recent a scos la iveala faptul ca cu cat varsta unei persoane este mai inaintata, cu atat problemele provocate de lumina provenita de la farurile masinii pot fi mai mari. Astfel, cercetarile au descoperit ca din cauza modului in care este construit ochiul uman, in cazul persoanele in varsta, lumina puternica produsa de farurile masinii poate provoca orbirea temporara, potrivit dailymail.co.uk.
Citeste siAproape 450 de soferi au ramas fara permise in prima zi a vacantei de 1 Mai
Primele probleme au aparut in momentul in care farurile cu halogen galben au fost inlocuite de farurile cu xenon. Acestea produc o lumina cu tente de albastru, de doua ori mai puternica si care afecteaza ochiul uman.
Lumina mult prea puternica a farurilor este un motiv principal pentru producerea accidentelor rutiere. Mai mult, Peter Heilig, profesor de oftalmologie la Universitatea din Viena ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Farurile | Functie |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --