Dezbatere privind impactul ordonantei lacomiei asupra pretului energiei

De asemenea, subiectele de discutie vor viza si investitiile prognozate inainte de OUG 114/2018, planurile ramase dupa implementarea ei, precum si profitabilitatea si dezvoltarea durabila a sectorului in acest context.
La eveniment au confirmat participarea, printre altii, Virgil Popescu – vicepresedintele Comisiei pentru Industrii si servicii din Camera Deputatilor, Niculae Havrilet – consilier in Ministerul Energiei, Corneliu Bodea – presedintele Centrului Roman al Energiei, Septimiu Stoica – Membru CA, Bursa Romana de Marfuri si Viorel Lefter – presedintele Organizatiei Patronala a Producatorilor de Energie din Surse Regenarabile din Romania (PATRES).
De asemenea, vor fi prezenti si reprezentanti ANRE, precum si din conducerea Complexului Energetic Oltenia, Elcen, Romgaz, etc.
Ordonanta de Urgenta 114/2018 aprobata la finele lunii decembrie, instituie taxe noi pe cifra de afaceri pentru sectorul energetic si telecom, precum si taxe pe activele din sistemul bancar.
In energie, companiile vor plati o contributie de 2% din cifra de afaceri. Totodata, pretul gazelor si al energiei electrice va fi plafonat la 68 lei/MWh in perioada 1 aprilie 2019 – 28 februarie 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *