EXCLUSIV Pregatit pentru functia de director financiar. Fiul celui mai bogat bancher roman, angajat la Nuclearelectrica

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


EXCLUSIV Pregatit pentru functia de director financiar. Fiul celui mai bogat bancher roman, angajat la Nuclearelectrica


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Marius Ioan Danila, fiul lui Nicolae Danila, considerat cel mai bogat bancher din Romania si cel care a fost sustinut politic de Viorel Hrebenciuc ca sa ajunga in Consiliul de Administratie al BNR, a fost angajat la compania strategica a statului Nuclearelectrica.
Marius Danila (foto) a primit postul de expert financiar, incepand cu data de 10 noiembrie, pe o perioada determinata de 4 luni, potrivit informatiilor primite de la Nuclearelectrica la solicitarea "Romaniei libere".
Dar, conform surselor noastre, Marius Ioan Danila (42 de ani) este pregatit sa preia functia de director financiar al producatorului de electricitate, ocupata in prezent de Mihai Darie, al carui mandat expira insa in luna februarie a anului viitor. Functia este extrem de importanta, in contextul in care Nuclearelectrica se pregateste de investitii uriase, cum e retehnologizarea Reactorului 1 de la Cernavoda, ale carei costuri sunt evaluate la 1,2-1,5 miliarde de euro. Cel mai mare proiect va fi finalizarea reactoarelor 3 si 4, unde finantarea principala va fi asigurata de compania chineza China General Nuclear Power, cu care statul roman se afla in negocieri.
Reprezentantii Nuclearelectrica afirma, totusi, ca angajarea lui Marius Danila s-a facut prin concurs si cu publicarea anuntului pe site-ul companiei, in aplicatia dedicata recrutarii de personal, pentru acest post fiind depuse trei candidaturi.
Fost angajat la BCR si la o firma de-a lui Comanescu
Potrivit CV-ului postat pe reteaua Linkedin, Marius Danila a absolvit Academia de Studii Economice in 1997, unde a obtinut apoi si doctoratul, dar a facut studii si la Universitatea din Reading (Marea Britanie), intre 1998-1999, sau la Scoala de Inalte Studii Comerciale din Montréal (2005-2006).
A lucrat un an la ING Bank, in perioada 1997-1998, apoi in anul 2000 se angajeaza la BCR, ce era condusa de tatal sau. La BCR sta cateva luni, apoi pleaca la o banca din Marea Britanie, dar revine la BCR in octombrie 2004 si sta pana in 2008, ca manager executiv la Divizia Group Management and Capital Markets, apoi la divizia de Investment Banking. In august 2008 se angajeaza la Upetrom Group Management, firma condusa de omul de afaceri Gabriel Comanescu. La firma lui Comanescu a lucrat timp de 7 ani si cinci luni, in functia de Executive Manager pe zona Financial Strategy and Corporate Development. Apoi, in perioada ianuarie 2016 si ianuarie 2017 a fost director general adjunct la firma G&D Audit, unde tatal sau detinea actiuni. In paralel, a avut functia de Risk Manager la SAI Star Asset Management SA, o alta firma a familiei. De asemenea, din octombrie si pana in prezent, este lector la Universitatea Romano-Americana.
Tatal, de la Bancorex la BNR 
Foarte important este ca Marius Danila este fiul lui Nicolae Danila, considerat de presa, acum cativa ani, ca fiind cel mai bogat bancher. Activitatea acestuia din urma este legata de Banca Romana de Comert Exterior (Bancorex), unde a avut functia de administrator special in perioada martie - octombrie 1999. Dupa lichidarea acesteia prin fuziunea cu Banca Comerciala Romana (BCR), a devenit, in noiembrie 1999, prim-vicepresedinte al BCR, apoi presedinte, iar la privatizarea bancii, in 2006, a devenit presedinte executiv al BCR. In 2009 este numit, la sustinerea lui Viorel Hrebenciuc, care era atunci presedintele PSD, pentru postul de membru in Consiliul de Administratie al BNR, functie pe care a ocupat-o pana in 2014.
Averea tatalui si a fiului
In 2010, bancherul avea o avere in active financiare de circa 20,8 milioane euro, din care 11,5 milioane euro depozite bancare, plus plasamente in fonduri de investitii, potrivit informatiilor publicate in presa. Conform declaratiei de avere depuse in 2013, ca membru in CA al BNR, familia Danila detinea numeroase terenuri si mai multe imobile. Astfel, cei doi soti aveau un teren de 10.000 mp in Snagov, unul de 2.000 mp in Otopeni, altul de 43.000 mp ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Nuclearelectrica | Pregatit |
© 2007-2011 News20.ro --