Eurovision Romania 2019 LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Cine s-a calificat in marea finala

Eurovision Romania 2019 LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Pe scena amenajata in Sala Sporturilor “Victoria”, vor intra in competitie “Ielele” – 2 Gents, “Tears” – Georgy, “Right now” – Olivier Kaye, “Discrete” – Xonia, “Make me your man” – TWM, “Give up now” – Johnny Badulescu, “High heels on” – Echoes, “Your journey” – Aldo Blaga, “Daina” – Letitia Moisescu & Sensibil Balkan, “Dear father” – Laura Bretan, “On a Sunday” – Ester Peony si “Renegades” – Linda Teodosiu.
Semifinala va fi transmisa pe TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD si pe TVR+, de la ora 21.00.
Eurovision Romania 2019 LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR:
Show-ul va fi prezentat de Ilinca Avram si Aurelian Temisan.
La finalul concursului, Alessandro Canino, cunoscut pentru piese ca “Brutta”, “Tu, tu, tu” si? “Crescerai”,? va sustine recitalul serii, alaturi de trupa Hit Italy.
Juriul national, format din Mugurel Vrabete, Mihai Georgescu (Mita), Crina Mardare, Adi Cristescu si Andy Platon, va alege cel mult cinci piese pentru finala, iar publicul, inca una.
Evenimentul este realizat de Televiziunea Romana, in parteneriat cu Primaria Municipiului Arad si Consiliul Judetean Arad, prin Centrul Municipal de Cultura Arad si Centrul Cultural Judetean Arad.
Trooper, Teodora Dinu, Dya & Lucian Colareza, Claudiu Mirea, Bella Santiago si Vaida au fost castigatori ai primei semifinale a concursului, care a avut loc pe scena Salii Polivalente din Iasi.
Reprezentantul Romaniei la Eurovision 2019 va fi ales de un juriu international, pe 17 februarie, la Bucuresti.
Sub sloganul “Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 si 16 mai si finala pe 18 mai.

Peter Gabriel si Vivienne Westwood, trupa Wolf Alice si Roger Waters se numara intre cele 50 de personalitati britanice care cer BBC sa boicoteze desfasurarea Eurovisionului la Tel Aviv si sa solicite relocarea concursului din luna mai din cauza “sistematicei incalcari a drepturilor omului de catre Israel in cazul palestinienilor”.
Cincizeci de personalitati britanice, intre care Julie Christie si Mike Leigh, au semnat o scrisoare – publicata marti in The Guardian – cerand BBC sa solicite schimbarea locului de desfasurare a concursului Eurovision de anul acesta.
Scrisoarea critica Israelul din cauza ocuparii teritoriilor palestiniene. “Eurovision este poate divertisment usor, dar nu este scutit de luarea in considerare a drepturilor omului – si nu putem ignora sistematica incalcare a drepturilor omului de catre Israel in cazul palestinienilor. BBC este obligat de statutul sau “sa lupte pentru libertatea de exprimare”. Ar trebui sa actioneze conform principiilor sale si sa faca presiuni ca Eurovisionul sa fie relocat intr-o tara in care crimele impotriva acestei libertati nu sunt comise”.
Pe 8 februarie urmeaza ca BBC sa aleaga reprezentantul Marii Britanii la cea de-a 64-a editie a concursului, intr-o emisiune “Eurovision: You decide” transmisa de BBC 2.
“Pentru orice artist care are constiinta acesta ar fi o onoare indoilenica. Ei si BBC ar trebui sa considere ca “Tu decizi” nu este un principiu care se aplica si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *