FIFA face noi schimbari in fotbal. Limiteaza numarul jucatorilor imprumutati ti vrea o reforma a transferurilor

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


FIFA face noi schimbari in fotbal. Limiteaza numarul jucatorilor imprumutati ti vrea o reforma a transferurilor


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
FIFA prevede sa limiteze "intre 6 si 8" numarul jucatorilor pe care un club ii poate imprumuta in fiecare sezon, potrivit acestei surse. Masura vizeaza "garantarea echitatii sportive intre cluburi" si restrangerea unui fenomen care a vazut unele cluburi, mai ales engleze si italiene, angajand un mare numar de jucatori si imprumutandu-i imediat.
Alta propunere este infiintarea unei case de compensare, gestionata de o banca, menita sa colecteze si sa vireze catre cluburile formatoare indemnizatiile de formare prelevate la fiecare transfer.
FIFA intentioneaza reintroducerea unui examen pentru obtinerea licentei de catre agenti.
O "comisie a partenerilor", reunind ansamblul actorilor fotbalului si condusa de canadianul Victor Montagliani, a primit din partea FIFA sarcina de a introduce masuri care sa reformeze piata transferurilor, dorinta a presedintelui forului fotbalistic mondial, Gianni Infantino.
Comisia se va reuni pe 24 septembrie la Londra. Ea va studia propunerile pregatite de o subcomisie, task-force prezidata de Montagliani si alcatuita din cinci membri, printre care Michele Centenaro, secretar general al puternicei Asociatii a cluburilor europene (ECA), Jonas Baer-Hoffmann, secretar general pentru Europa al FIFPro, sindicatul mondial al fotbalistilor profesionisti, sau scotianul Alasdair Bell, fost director juridic al UEFA, apropiat al lui Infantino, care l-a inlocuit recent pe elvetianul Marco Villiger ...

Categoria: Sport
ID articol: 147262
Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Limiteaza | Transferurilor |

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din Sport
2007-2011 News20.ro --