FOTO + VIDEO. Stare de urgenta in Virginia, SUA, dupa violentele izbucnite intre nationalistii albi si manifestanti antirasisti. Donald Trump face apel la unitate. O masina a intrat in multimea care p

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


FOTO + VIDEO. Stare de urgenta in Virginia, SUA, dupa violentele izbucnite intre nationalistii albi si manifestanti antirasisti. Donald Trump face apel la unitate. O masina a intrat in multimea care p


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
UPDATE 22.30: Omasina a intrat in multimea care participa la un mars al ultranationalistilor de dreapta, sambata, in Charlottesville.Cel putin o persoana a murit si cinci oameni au fost raniti si transportati de urgenta la spital dupa ce li s-au oferit ingrijiri medicale la fata locului. Inca nu este foarte clar ce s-a intamplat. Martorii vorbesc totusi despre un act deliberat. Potrivit lor, o masina care circula cu viteza a plonjat in multime si a pus la pamant mai multe persoane. Din cauza acestui incident, alte doua masini au intrat in coliziune, potrivit Digi24.
UPDATE 20.30: Presedintele SUA, Donald Trump, le-a transmis manifestantilor ca "in aceste momente ar trebui sa fie mai uniti ca oricand". Seful administratiei de la Washington a condamnat aceste violente, afirmand ca "locul acestor fapte nu este in America".

Autoritatile din orasulCharlottesville, statul american Virginia, au declarat, sambata, starea de urgenta locala dupa izbucnirea unor ciocniri intre nationalisti albi si manifestanti antirasisti la un miting privind inlaturarea unui monument in onoarea unui general din perioada razboiului civil, informeaza DPA, potrivit Agerpres.
Oficialitatile statului Virginia au declarat ilegala demonstratia nationalistilor albi "Unite the Right" (Uniti dreapta), dupa ce in urma violentelor cel putin doua persoane au fost ranite.
Nationalistii albi au organizat mai multe mitinguri pentru a-si exprima protestul fata de planurile edililor de a retrage o statuie a generalului confederat Robert E. Lee.
Starea de urgenta locala vizeaza doua jurisdictii din centrul Charlottesville, oras universitar situat la circa 187 kilometri sud-vest de Washington. Autoritatile au avertizat cetatenii sa stea departe de cele doua zone unde ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Donald Trump | Virginia |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --