Folositi cablu textil pentru iluminarea retro

Scopul includerii de cablu textil in cadrul unui concept de iluminare retro este chiar apropierea vizuala atat de autentica fata de acest stil care a ramas intiparit in memoria colectiva a intregii lumi.
Primele becuri Edison care au adus lumina in casele noastre erau montate prin intermediul unui astfel de cablu textil, direct in dulia care aduce energie electrica din instalatie casei sau a locatiei in care se realiza montajul. Particularitea acestui cablu textil rezida in principal in flexibilitatea pe care o are in raport cu situatia de montaj, lucru care ofera actualmente multiple posibilitati de modelare estetica dupa instalarea propriu-zisa.
Cu siguranta ca exista diferente majore din punct de vedere al securitatii unui cablu textil din oferta actuala a magazinului specializat in iluminat led, fata de predecesorul sau. In primul rand in acele timpuri partea textila era folosita in mod direct pentru protectia utilizatorului in fata expunerii la tensiunea electrica. Acum, acest invelis textil joaca doar un rol decorativ, restul invelisurilor de protectie fiind conforme cu solicitarile internationale in aceasta directie.
Ca atare este suficient sa priviti cu atentie oferta pentru cablu textil si sa alegeti dupa doua criterii. Unul se refera la lungimea pe care o veti achizitiona, iar celalalt se refera la finisajul in privinta culorii si materialului din care este produs un cablu textil.
Lungimea se va aprecia in functie de inaltimea camerei, asta in situatia in care doriti sa montati becuri vintage sustinute cu cablu textil fara niciun fel de alt artificiu decorativ. In cazul in care intentionati sa creati cu lungimea unui cablu textil diferite modele si forme prin crearea de bucle si noduri lejere, atunci cumparati o lungime mai mare de cablu textil.
Nu utitati ca se pot instala in diferite locuri pe plafon carlige pentru sustinerea metrajului suplimentar de cablu textil si oricand sursa de lumina va putea fi mutata deasupra locul din incapere, acolo unde doriti.
Culoarea si textura sunt doar elemente cromatice si vizuale si ele tin de contextul amenjarii si restul obiectelor pe care le includeti. Exista cablu textil de culoare negru, rosu, bej, maro, alb-negru, de forma rasucita sau dreapta, materialul textil fiind sintetic sau din iuta.
Punerea in functiune a instalatiei de iluminare decorativa care este sustinuta cu cablu textil va necesita, asa cum este de dorit, instalarea de becuri Edison care completeaza in cel mai bun mod realizarea unei stil retro autentic. Toate aceste produse sunt disponibile in acelasi loc si merita sa fie achizitionate in acelasi timp pentru scurtarea timpului pana la care proiectul demarat va fi terminat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *