Formalitatile vamale – ce sunt si la ce ajuta?

Formalitatile vamale - ce sunt si la ce ajuta?

Orice transport de marfuri din sau inspre Romania trebuie sa respecte o procedura de formalitati vamale. Procedura trebuie urmata de absolut toti cei implicati in importul si exportul de marfuri, procedura fiind obligatorie pentru orice tip de marfa.
De ce formalitatile vamale sunt atat de importante?
De indata ce marfurile intra sau ies din tara prin punctele vamale, seria de formalitati vamale contine in fapt o serie de reguli care trebuie respectate de absolut toate marfurile. Indiferent de modalitatea de transport aleasa (aeriana, maritima sau rutiera), aceste formalitati vamale trebuie respectate.

In momentul in care marfurile ajung in ajung in vama, ele trebuie sa corespunda cu lucrurile declarate in documentele de transport. Evident, formalitatile vamale trebuie intocmite inainte ca marfurile sa ajunga la vama.

Realizarea formalitatilor vamale asigura un proces de vamuire mult mai rapid, lucru extrem de important pentru absolut toate partile implicate in acest proces. Daca regulile sunt indeplinite, marfa va ajunge la destinatie in timp util si astfel nu vor exista niciun fel de probleme. Toate formatlitatile vamale sunt reglementate de o legislatie in vigoare si se gasesc in Legea 121/2001.

In primul rand, transportatorul trebuie neaparat sa detina factura pentru marfurile pe care le transporta. Absolut toate formalitatile vamale cuprind specificatii cu privire la livrare si detalii despre marfa, lucruri subscrise unui standard international la Camera Internationala de Comert. Cu ajutorul informatiilor, autoritatile vamale pot verifica extrem de simplu daca totul este in regula si mai ales, daca se respecta conditiile impuse.

Astfel incat lucrurile sa se desfaosare corect, fiecare expedito rin parte trebuie sa declare valoarea reala a marfurilor transportate. Altfel, marfa va fi retunita la vama, autoritatea vamala contestand valoarea marfii. La fel, toate produsele trebuie neaparat sa fie etichetate si ambalate corespunzator.

Cu toate formalitatile vamale in regula, transportul se va desfasura in cele mai bune conditii, si nu vor exista probleme de niciun fel.
Daca marfa dumneavoastra trebuie sa ajunga la destinatie repede si fara probleme, atunci apelati cu incredere la un partener de incredere: RILVAN Group. RILVAN Group va avea grija ca toate formalitatile vamale sa fie foarte bine executate, lucru care va conduce la o livrare a marfurilor in cele mai bune conditii.
RILVAN Group ofera servicii de redactare pentru foarte multe tipuri de acte:

RCDPS / formalitati vamale de import;
ECS / formalitati vamale de export;
NCTS / formalitati vamale de tranzit;
E-TIR / tranzit carnet TIR;
EUR 1 / certificat de miscare;
Depozitare / depozite cu autorizare vamala;
Intrastat ? intocmire/depunere.

?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *