Fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, li fiul acestuia au fost audiati, la ICCJ, in dosarul Bica 1

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, li fiul acestuia au fost audiati, la ICCJ, in dosarul Bica 1


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Omul de afaceri Dorin Cocos, fostul sos al Elenei Udrea, si fiul acestuia au fost audiati, vineri, la instanta suprema in dosarul "Bica 1", in care sunt acuzati de trafic de influenta si dare de mita, respectiv complicitate la trafic de influenta si complicitate la dare de mita. Alin Cocos a transmis ca e dispus sa dea testul poligraf, potrivit Mediafax.
"Am aflat ca existau relatii apropiate intre Bica si Bogdan Dragos George de la Diacomatu. Mi-a zis ca relatia lui cu Crinuta Dumitrean era foarte proasta si Bogdan Dragos George si Bica dau tonul...si daca se opune vreunul din ei, nu trece niciun dosar. Mi-a zis ca au o relatie apropiata, ca sunt in relatii apropiate si se consulta... Ca vin impreuna, pleaca impreuna si se consulta.
Eu nu am cunoscut-o pe doamna Bica la acel moment, ci doar pe Bogdan Dragos George. Cu acesta am luat legatura si a venit la mine la hotel si am stabilit cu dansul suma de 800.000 de euro sa treaca dosarul respectiv, cel al lui Gheorghe Stelian. Raspunsul a fost ca a trecut dosarul. Eu nu stiu daca a impartit banii sau nu, mie mi-a rezolvat problema si nu m-a mai interesat", a declarat Dorin Cocos in fata instantei supreme.
Omul de afaceri a precizat ca Sergiu Diacomatu i-a transmis, in 2010, ca nu este in relatii bune cu Crinuta Dumitrean.
"Cred ca cu maxim o luna, o luna jumatate inainte sa se voteze dosarul, l-am contactat pe Bogdan Dragos George. Cam cu o luna inainte de momenul in care a picat dosarul in prima sedinta. Dupa ce s-a respins am mai discutat, din ce imi amintesc cu Bogdan Dagos Georgea. Noi ne vedeam, oricum, lunar. Nu am inteles de ce s-a respins dosarul, dar ma rog. Discutam despre ANRP doar atunci cand aveam interesul sa o fac. I-am zis lui Dragos ca stiu ca are o relatie buna cu Bica si ca il rog sa o convinga sa voteze. I-am dat banii si asta a fost. El nu mi-a zis nici ca o va convinge, nici ca nu, a luat banii si a trecut dosarul. (...)Δ‚sta era interesul, sa castig niste bani. Eu aveam interes sa treaca dosarul, iar el sa castige niste bani", a mai spus Dorin Cocos.
Afaceristul a mai declarat in fata magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca in martie 2015 a fost citat la DNA ca sa fie confruntat cu Bogdan Dragos George in legatura cu denuntul formulat, dar, necunoscand termenii juridici, nu poate preciza daca a fost vorba chiar de o confruntare. " Procurorul ne-a adresat intrebari si mie si lui Bogdan Dragos George. Nu imi amintesc daca am semnat vreun document dupa acea intalnire", a conchis Dorin Cocos.
Si fiul acestuia, Alin Cocos, a dat declaratii in fata magistratilor instantei supreme. El a recunoscut ca a primit 100.000 de euro de la Ionut Mihailescu, fost consilier al Alinei Bica, mentionnd ca este gata sa faca si un test poligraf in acest sens.
"Am primit de la Mihailescu Ionut suma de 100.000 euro. Am avut o negociere cu domnul Mihailescu, singurul interesat cu adevarat de acest teren, vrand sa il cumpere. La sfatul tatalui meu, am ajuns la pretul de 100.000 de euro. La notariat am stipulat ca plata trebuie sa se faca prin virament bancar, ceea ce imi convenea pentru ca si eu trebuia sa dau banii la o multinationala. Dupa cateva zile, Mihailescu mi/a zis ca nu poate sa imi dea banii prin banca, ci cash, pentru ca s-a certat cu persoana alaturi de care a cumparat. Nu m-a deranjat . Banii s-au dat in trei transe, plus una prin banca, 5-10.000 euro care au fost virati in contul mamei mele, cel trecut in contract. Daca ajuta instanta, sunt dispus sa merg si la testul poligraf pentru a arata ca s-au primit banii. Pot aduce un extras de cont, dar trebuie sa ajung la banca cu mama mea, sa faca cerere pentru extrasul de cont", a spus Alin Cocos.
Alin Cocos a mai spus in fata instantei ca in decursul a jumatate de an s-au platit transele cuprinse intre 20.000 euro si 40.000 de euro, de la data semnarii contractului.
"O singura data l-am auzit pe Diacomatu vorbind despre faptul ca nu se intelege cu nimeni, iar domnul Bogdan Dragos George ar sta impreuna cu Bica. Imi amintesc ca la una dintre intalniri acesta a venit nervos ca s-a certat cu o anume doamna Alina, afland ulterior ca e vorba de doamna Bica si ca acestia stau impreuna, ca frecventeaza un singur birou. Crinuta Dumitrean, cu Bogdan Dragos George si Alina Bica. Era nervos ca Bica ar fi vrut sa ii faca plangere penala. Dar stiam ca Diacomatu era recalcitrant, nu se putea intelege cu nimeni, si la club era recalcitrant", a mai spus Alin Cocos.
Fiul lui Dorin Cocos a mai precizat ca initial a vrut sa dea terenul cu 200.000 de euro, insa Mihailescu i-a transmis ca ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Elenei Udrea | Dorin Cocos |

Pe aceeasi tema

© 2007-2011 News20.ro --