Functionarii publici dau in judecata Guvernul pe transferul contributiilor: "30.000 de oameni din administratia centrala sunt afectati"

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Functionarii publici dau in judecata Guvernul pe transferul contributiilor: "30.000 de oameni din administratia centrala sunt afectati"


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
"Dam in judecata Guvernul pe cele trei acte normative, respectiv Legea salarizarii, Ordonanta 79, cea care modifica contributiile si le transfera de la angajator la angajat si Ordonanta 90, care spune ca la cresterea salariala din 2018 s-a avut in vedere transferul sumelor aferente suportarii contributiilor. Din pacate, nu la toata lumea s-a dat o crestere de 25%. Altii au beneficiat de o crestere partiala, altii deloc, sau din contra, au suportat o scadere salariala, din cauza faptului ca erau deasupra grilei", a declarat Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), citat de Mediafax.
Citeste si:Lia Olguta Vasilescu: Erau foarte multi bugetari cu salarii peste cel al presedintelui Romaniei
Potrivit lui Oprescu, in prezent, din cei 70.000 de functionari din administratia centrala, 30.000 sunt afectati de actele normative contestate."Avand in vedere ca unii bugetari au beneficiat de sumele aferente transferului contributiei si altii nu au beneficiat, urmare a consultarii cu cabinetul nostru de avocatura, vom actiona in judecata toate actele normatve pentru acesti 30.000 de oameni din administratia publica centrala. Numai in administratia centrala, unde sunt 70.000 de functionari, 30.000 dintre acestia sunt afectati", a conchis Oprescu.
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, insista ca salariile bugetarilor nu au scazut, comentand ca aceia carora li s-au micsorat veniturile nu depasesc un procent ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Functionarii | Guvernul |

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din Politica
2007-2011 News20.ro --