GALERIE FOTO. Cum realizam un interior in stil traditional reinterpretat

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


GALERIE FOTO. Cum realizam un interior in stil traditional reinterpretat


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
In stilul traditional romanesc se regaseste un mix de caracteristici ale stilurilor brancovenesc, contemporan si, nu in ultimul rand, rustic si retro. Acest stil nu poate fi incadrat la minimalism, dar nici nu putem spune ca este foarte incarcat. Obiectele si finisajele sunt intense si expresive, de acceea atunci cand sunt in cantitate mare pot arata prea aglomerat.
Elementele caracteristice ale stilului traditional
Pentru placarea peretilor si a tavanului cu lemn - pardoseli din lemn brut, parchet cu finisaje mate, este de preferat sa folositi culori de lemn deschis.
Amplasarea unui semineu sau sobe traditionale romanesti intr-o casa sau apartament este destul de complicata, deoarece un semineu este masiv si va ocupa mult spatiu. Solutia ar fi sa construim un semineu stilizat, mai mult pentru decor. Acesta sa fie placat cu faianta sau placi ceramice cu motive traditionale pictate manual. Acest element va transforma incaperea intr-una unica si originala.
Un minimum de obiecte plastice sau metalice lucioase: chiar daca stilul modern nu poate exclude elemente metalice, pentru a crea stilul traditional reinterpretat este bine sa evitati obiecte care sar prea mult in evidenta.
Gama cromatica calda: sunt binevenite toate nuan-tele naturale de lemn, ceramica, bejuri sau alb. Elementele de accent pot fi verdele sau rosul.
Mobilierul intr-un interior traditional modern
Este caracteristic sa se utilizeze mobilier masiv din lemn natur prelucrat sau brut. In cazul unei amenajari de conac, se va folosi mobilier cu accente clasice sau cel de rachita, un material foarte la moda.
Pentru tapitarea mobilierului se pot folosi textile cu imprimeuri si ornamente traditionale, insa trebuie sa tineti cont ca aceste elemente sunt destul de puternice si este de preferat sa va limitati doar la cateva dintre ele. Un bufet sculptat va arata foarte autentic intr-o incapere traditionala moderna. Daca in sufragerie nu aveti destul spatiu pentru el, puteti sa-l pozitionati cu incredere in bucatarie.
Accesorii, suveniruri si textile
Obiectele populare vor arata foarte bine intr-un interior traditional. Dar este bine sa va limitati doar la cateva obiecte, ca ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Reinterpretat | Traditional |
2007-2011 News20.ro --