Ghidul pensionarului pentru 2018. Lucruri importante pe care trebuie sa le stii

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Ghidul pensionarului pentru 2018. Lucruri importante pe care trebuie sa le stii


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
1. Punctul de pensie in 2018
Acum, punctul de pensie are aceeasi valoare ca anul trecut: 1.000 de lei. Din iulie insa, el va creste la 1.100 de lei, conform ultimelor modificari adoptate in domeniu. Cresterea punctului de pensie inseamna o usoara crestere a sumei de bani care ajunge in buzunarul pensionarului (nota: potrivit legislatiei pensiilor, pensiile trebuie sa creasca anual).
Citeste si PENSII 2018: Cum afli online data la care poti sa te pensionezi. CALCULATOR PENSIE 2018, afla cu un singur click VIDEO
2. Pensia minima garantata va creste anul acesta
In prezent, valoarea minima a pensiei este de 520 de lei. Pensia minima garantata sau indemnizatia sociala pentru pensionari presupune ca nicio pensie nu se poate situa sub acest nivel minim stabilit prin lege. Iar din iulie nivelul va creste de la 520 la 640 de lei.
3. De ce au crescut deja unele pensii
Codul fiscal prevede ca pensiile nu se impoziteaza daca sunt sub 2.000 de lei. Deci, tot ceea ce depaseste acest prag e supus impozitului pe venit. Pana la 1 ianuarie, impozitul era de 16%, dar noul an a adus o scadere a acestuia cu sase procente. Prin urmare, suma ce merge la stat ca impozit este mai mica, iar pensionarii acestia raman cu mai multi bani in buzunar.
Citeste si Concediul si indemnizatia de crestere a copilului 2018. Cum se obtin si ce s-a schimbat anul acesta
4. Poti afla online data la care ai dreptul sa te pensionezi
Vorbim de o aplicatie pe care ne-o pune la dispozitie chiar Casa Nationala de Pensii Publice si care e gratuita. In acest material am explicat pas cu pas cum se foloseste aplicatia. Ea ne poate ajuta sa aflam la ce varsta ne-am putea pensiona pentru limita de varsta sau chiar mai devreme (pensionarea anticipata sau anticipata partiala), introducand in aplicatie cateva date personale.
Continuarea articolului pe ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Lucruri | Ghidul |

Pe aceeasi tema

© 2007-2011 News20.ro --