Guvernul a aprobat infiintarea structurii Avocatul Copilului

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Guvernul a aprobat infiintarea structurii Avocatul Copilului


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Guvernul a aprobat, miercuri,infiintarea structurii Avocatul Copilului, ca o componenta distincta in cadrul institutiei Avocatul Poporului, a anuntat un comunicat al Executivului.
Noua structurase va ocupa exclusiv de protectia drepturilor copilului.
Executivul a adoptat miercuriun proiect de lege care modifica si completeaza Legea 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului si care da posibilitatea copiilor sa faca plangeri direct Avocatului Copilului.
"Pana acum, problematica drepturilor copilului era inclusa intr-un domeniu mai larg care viza copiii, familia, tinerii, pensionarii si persoanele cu handicap", se spune in comunicat.
Guvernul precizeaza ca noua structura va putea primi si solutiona plangerile individuale facute de copii sau de reprezentanti ai acestora fata de institutii publice din domeniul sanatatii, educatiei si protectiei speciale a copilului. Ulterior, Avocatul Copilului va verifica institutiile publice reclamate. In plus, acesta va realiza studii/evaluari pentru a stabili gradul in care autoritatile administratiei publice centrale sau locale, dar si specialistii sau persoanele fizice din Romania respecta drepturile copilului.
Actul normativ prevede infiintarea a 18 noi posturi in cadrul noii structuri, incepand cu 1 ianuarie 2018, dintre care patru posturi in aparatul central al Avocatului Poporului si cate un post pentru ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Avocatul Copilului | Guvernul |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --