Guvernul a aprobat masurile pentru modernizarea Sistemului 112

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Guvernul a aprobat masurile pentru modernizarea Sistemului 112


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
"Hotararea privind demararea proiectului important pentru cetateni, anume modernizarea Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta - 112 si extinderea acestuia cu fonduri europene a fost aprobata", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu.
Pe 28 august, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, si directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Ionel-Sorinel Vasilca, au semnat contractul de finantare pentru proiectul "Modernizarea infrastructurii hardware si software a Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta".
"Este vorba de o noua investitie care prevede modernizarea infrastructurii Sistemului National Unic pentru apeluri de urgenta 112. (...) Proiectul are o valoare de 47,6 milioane de euro si o perioada de implementare de 36 de luni si consta in modernizarea componentelor de hardware si software pentru un raspuns mai prompt al agentiilor de urgenta la solicitarile cetatenilor aflati in situatii de urgenta. Beneficiile proiectului sunt cele legate de cresterea capacitatii de raspuns la solicitarile cetatenilor, reducerea timpului de asteptare al meu ca cetatean care apeleaza la 112 cu 5 secunde, de la 59 de secunde, la 54 de secunde", a spus Rovana Plumb, la acea data.
Ea a mai spus ca prin acest proiect se vor introduce mecanisme moderne de gestionare a resurselor si echipajelor de interventie si va exista o alertare automata a tuturor structurilor ce pot interveni in situatii de amploare.
"Vor exista apeluri de urgenta cu transmisii video si imagini de la locul evenimentului. Acest lucru este o noutate, pentru ca aici cetatenii vor avea posibilitatea sa transmita informatii suplimentare, precum imagini video, poze, date, text sms sau alte aplicatii de telefonie mobila, gen WhatsApp", a afirmat Rovana Plumb.
Plumb a mai spus ca se urmareste cresterea preciziei de localizare a urgentei prin GPS si ca va exista si un tablou operational disponibil pentru toate institutiile care intervin, actualizat in timp real. O alta noutate este extinderea accesibilitatii apelului de urgenta pentru persoanele cu dizabilitati, a adaugat ministrul Fondurilor Europene.
La randul sau, Ionel-Sorinel Vasilca, ...

Categoria: Politica
ID articol: 147258
Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Sistemului | Guvernul |

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din Politica
2007-2011 News20.ro --