Guvernul nu renunta la Vasilescu si Draghici. Grebla: Vom starui in nominalizarile facute, Iohannis va fi obligat in final sa accepte

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Guvernul nu renunta la Vasilescu si Draghici. Grebla: Vom starui in nominalizarile facute, Iohannis va fi obligat in final sa accepte


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Toni Grebla a spus, joi, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca prima propunere pe care premierul a inaintat-o presedintelui a fost in 19 noiembrie 2018, iar imediat dupa aceea a aparut si decizia Curtii Constitutionale "care a facut mai multa lumina in speta".
"De atunci, din 19 noiembrie, presedintele a tot analizat indeplinirea conditiilor prevazute de Constitutie si lege si a raspuns abia astazi motivat la decizia pe care a luat-o, de a refuza numirile succesive pentru cele doua ministere", a afirmat el, spunand ca ar trebui sa existe mai multa responsabilitate, fiind vorba despre numirea unor ministri.
El a spus ca presedintele "invoca incalcarea - incidenta, ca nu zice incalcarea - dispozitiilor art. 85 alineatul 2 din Constitutie, care prevede doar ca presedintele numeste in situatia in care o functie de ministru este vacantata si 105 din Constitutie care vorbeste de asemenea despre incompatibilitati , fara sa spuna in ce fel ar fi incompatibili".
"Sigur ca nu sunt nici unul, nici celalalt - nici cel de-al treilea propus - nu se afla in stare de incompatibilitate", a spus Grebla.
El a adaugat ca, si intr-o astfel de situatie, titularul postului trebuie in termen de 15 zile sa iasa din starea de incompatibilitate.
"Raspunsul este politicianist si vom actiona in consecinta in cursul zilei de astazi", a declarat Grebla.
Grebla a mai spus ca procedura a fost aceeasi de zeci de ani la revocarea si numirea ministrilor, insa "numai pentru cei doi presedintele a refuzat, cu motivarea absolut superficiala de astazi".
"In cursul orelor urmatoare vom lua o decizie, in sensul in care vom starui in nominalizarile facute si presedintele va fi obligat in final sa accepte. (...) V-am spus ca exista cele doua posibilitati (de a retrimite propunerile sau de a se adresa Curtii Constitutionale - n.r.), le analizam si in cursul zilei ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Draghici Grebla | Vasilescu |

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din Politica
2007-2011 News20.ro --